Sport

A dunakeszi bűnvadász rendőrök körbefutották a Balatont

Idén 16. alkalommal került megrendezésre az Ultrabalaton, melynek Balatonfüred volt a rajt- és célállomása. Ez a verseny egy háromnapos igen embert próbáló futóverseny, ahol a versenyzők egyéniben, vagy csapatban teljesítik a közel 210 kilométeres távot.

A versenyen a Dunakeszi színekben induló Bűnvadászok csapata is teljesítette a távot. A tíz főből álló csapat a Dunakeszi rendőrség állományának szervezésében alakult meg.

A csapatnak erre a versenyre fél év állt rendelkezésre a felkészülésre, melyben segítséget nyújtott Fazekas Attila a VSD atlétikai szakosztály vezetőedzője (Ironman, triatlonversenyző,  triatlon és duatlon Európa-bajnokságokon a magyar válogatott tagjaként (1994-1997) sikereket ért el).

A versenyen indulók 2022. április 30-án hajnali 05:45 perckor rajtoltak el a balatonfüredi Agora parkból, és ugyanoda érkeztek vissza 05.01. 02:45-perckor. A hosszú távot a tagok váltásban szervezték meg és teljesítették. Gyakorlatilag a közel 21 óra alatt folyamatosan futottak, és kísérték egymást futva, illetve kerékpárral. Amig az egyik versenyző futott, addig a kísérő autó a váltópontra elvitte a következő csapattagot. Ott a chip leolvasását követően futott tovább.  Ez egy igen nehéz verseny, ahol nemcsak fizikálisan, de mentálisan is elfárad hamar az ember, de a csapat töretlenül haladt a cél felé, és a tervezett 23 óra helyett 21 óra 00 perc 36 mp alatt teljesítették a távot.

Az Ultrabalatonon az idén 1801 csapat indult el 17 ezer nevezővel összesen, ahol a dunakeszi Bűnvadászok csapata a 850. helyezést érte el.

A kimagasló teljesítmény eléréséhez hozzájárult a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Dunakeszi Város Önkormányzata egyéni pólóval és a balatonakarattyai városi üdülőben biztosított szálláshellyel.

Molnár-Jancsik Beáta

Csapattagok:

Jávor Anett r. zls.

Vorsléger Ildikó r. ftörm.

Molnár-Jancsik Beáta rendvédelmi alkalmazott

Kovács Zsuzsa r. ftörm

Barabás Hanjal civil

Tatár Csaba r. főhadnagy

Balogh István r. zls.

Czene Joó Ádám r. hadnagy

Kovács Richárd r. főhadnagy

Nagy Imre r. ftörm.

Még szintén érdekelheti...