Ünnepi kitekintő

Az édesanyák köszöntése

Két kiemelkedő ünnepi rendezvény gazdagítja a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub éves tevékenységét. A karácsony mellett az anyák napja tartozik a jeles ünnepeik közé. Ekkor köszöntik az évfordulós születésnaposokat is. A rendezvényre május 4-én került sor a VOKE József Attila Művelődési Központban.

 

    A színháztermet most is megtöltötték az ünneplő nyugdíjas klubtagok. Elsőként Radvánszki Edit klubvezető helyettes Zupka Sándor klubvezető ez alkalomra írt” Ő és Én Édesanyám” című versét mondta el.

    Ezt követően a klubvezető köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat és a születésnapi évfordulós klubtársakat. – Az édesanyák nélkül nem volna élet, nem lenne jövőnk, nem lennének értékeink. Ők a társadalom magját jelentő család teremtői, működtetői… A városnak, személy szerint nekem és a klubunknak is alapvető feladata, hogy olyan közösségeket építsünk, ahol megvédhetjük az anyákat, a nagymamákat, dédnagymamákat és a felnövekvő generációt.

Végezetül köszöntötte a születésnapi évfordulós klubtársakat.

    Az anyaságról, az élet alappilléréről beszélt Csoma Attila, a művelődési központ igazgatója. Megemlítette, mint háromgyermekes családapa feleségét, gyermekei édesanyját és beszélt édesanyjáról, akitől életre szóló nevelést, szeretetet kapott, és aki most is tevékeny életet él.

  • A születésnap igazi családi ünnep és Dunakeszin a legnagyobb család az immár negyvenhat éves nyugdíjas klub, ahol megünnepelhetjük a kerek évfordulós születésnapokat is – mondta Dióssi Csaba. – Példamutató a klub működése, tevékenysége, folytatta, majd rövid történelmi kitekintést adott arról, hogy különböző korokban mit jelentett a születésnap. – A klubban most több mint hetvenen ünneplik a 75, vagy ennél nagyobb kerek születésnapot. Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm az évfordulósokat.

     Ezt követően a polgármester egy-egy szál virágot adott át az ünnepelteknek, Csoma Attila édességgel, Zupa Sándor emléklappal tette emlékezetessé a születésnapokat. Néma felállással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Danka Elekné Katiról, aki már nem lehetett az évfordulós ünnepeltek között. Külön köszöntötte Dióssi Csaba a 99 éves Merksz Ferencnét, Margitkát, aki jó egészségben, derűvel a lelkében éli meg ezt a különleges életkort. „Az én otthonom a boldogság otthona. Gyermekeim, unokáim, és már hat dédunokám van, a legidősebb is már húszéves. Adja Isten, hogy megéljem a Mikulást, mert akkor már átlépem a századik születésnapot”. –  mondta az ünnepelt.    

  Az anyák napi ünnepséget színes, színvonalas műsor gazdagította, melynek összeállítása Balogh Ági és Balogh Gyula nevéhez kötődik.

    Elsőként a klub Dunakavics táncegyüttese mutatta be a klasszikus Palotást, a közösség immár hagyományos produkcióját. Az együttes vezetője Lipniczkiné Ani. Városunk egyik ifjú kitűnősége, a 13 éves Oroszki Tamás, az egyik klubtag, Vincze Ludmilla unokája Bach, Chopin és Liszt Ferenc művek briliáns zongora-előadásával gyönyörködtette a közönséget. Felkészítő tanára, Dr. Domoszlai Erzsébet, városunk díszpolgára.

    A Bárdos Lajos Általános Iskola negyedik osztályos tanulóiból alakult kamarakórus és gyerektánccsoport műsora következett. A kórust Pusztai Edit, a táncosokat László Mónika készítette fel. Kovács Ilona versmondását követően a klub énekkara népdalcsokrot adott elő Balogh Gyula vezényletével.   

    Az évfordulósokat előbb az énekkar köszöntötte, majd Back Judit – dr. Lassó Attila szalontáncának tapsolhatott a közönség. Kolossa Kata énektanárnő két közismert dal előadásával lepte meg a jelen lévő nagymamáját és a közönséget.

    Az ünnepséget követte a jókedvű táncmulatság, majd az estebéd elfogyasztása.

Katona M. István

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...