Sport

A dunakeszi kézilabda legsikeresebb éve lehet 2022

Még egy hónap van hátra a kézilabda-bajnokságok befejezéséig, melyekben a VSD több csapata áll a nagyobb siker kapujában.

Május elején lesz a megyei bajnokságok két elődöntőjének a visszavágója. A nőknek 2 gólos hátrányt kell ledolgozniuk. A férfiak viszont 2 gólos előnnyel indulnak. Mindkét csapat célja a fináléba jutás, valamint a bajnokság megnyerése.

Az ifi fiúk sokáig az élen álltak a II.o Ifjúsági bajnokság tabelláján. Egyetlen hétvége, amikor nem tudtak pontot hozni, elegendő volt ahhoz, hogy a vetélytársak megelőzzenek minket. Jelen pillanatban a 3. helyen állnak.  Ez a csapat május közepén folytatja a szereplést. Ha ott győznek, akkor a dobogó 3. foka már biztosan meglesz.

Serdülő lánycsapatunk már biztosan bajnok. Olyan előnyre tett szert, amit már nem lehet elveszíteni.

Az U16-os fiúcsapatunk jelenleg az első helyen áll. Három mérkőzés van hátra. Komoly küzdelemre van kilátás, mert a sorsolás éppen úgy alakult, hogy a második és a harmadik helyezett ellen kell kivívni a végső győzelmet. Nekünk annyi a helyzetelőnyünk, hogy „megengedhetjük” magunknak, hogy egyik rivális ellen kikapjunk. Nekik minden meccset nyerniük kellene a jobb teljesítményhez. A bajnokság megnyerése esetén példátlan siker lenne az első osztályba való felkerülés.

Izgalmakat ígér tehát ez a hónap, de szép reményekkel állunk a véghajrában. Ez az idény lehet a dunakeszi kézilabda legsikeresebb éve.

Szathmáry Eszter

Még szintén érdekelheti...