Sport

Vasárnap elrajtol Dunakeszi – ha esik, ha fúj!

Több mint 1300 futó élt az előnevezés lehetőségével a IX. Futakeszin. Dunakeszi 9. alkalommal rendezi meg a nagy érdeklődésre számot tartó futóversenyt.

Április 16-án 10 órai kezdettel négy táv közül választhatnak az indulók: 1.25, 2.5, 5 és 10 km-es távokon indulhatnak a nevezők. Dunakeszin gondolnak az ovisokra is, ők 200 méteren próbálhatják ki magukat.

Mindig nagy az érdeklődés a Futakeszin, ugyanis a helyszín nem mindennapi: ez egy 90 hektáros egybefüggő zöldfelület Dunakeszin, amely egyedülálló a régióban, hiszen ez a városon belül van, amit a lakosság a versenyen kívül a mindennapokban is birtokba vehet.

Idén több mint 1300-an éltek az előnevezés lehetőségével, de a helyszínen regisztrálókat is szívesen fogadják.

A szabadidős és tömegsportok népszerűek a településen, a város sportfejlesztési elgondolásait pedig egyre több település másolja. Az eredmények önmagukért beszélnek, hiszen mind a rendezvények színvonala, mind a sportolás körülményei komoly fejlődési utat jártak be, példaértékű más települések számára, egyre többen másolják a dunakeszi modellt.

Mi a dunakeszi titok?

Van egy erős városvezetési akarat arra, hogy a mindennapi sportoláshoz színvonalas körülményeket és infrastruktúrát biztosítson.

És van egy erős közösség, amely partner a kezdeményezésekben.

Dunakeszi sporttörténelmet írt azzal, hogy szabadidős sportban ekkora tömeget mozgat meg, jó példa lesz erre a vasárnapi futóverseny is, mert a Futakeszi elrajtol – ha esik, ha fúj.

Az idei év egyik újdonsága a sulis futás, az 1,25 km azoknak az általános iskolás gyerekeknek, akiknek még megterhelő a 2,5 km. Másik, a futók számára kedvező újítás, hogy már a 2500 méteren futók is chipes rajtszámmal versenyezhetnek, amellyel másodpercre pontosan mérhető az idő. Az előnevezők névvel ellátott rajtszámot kapnak. Akinek pedig négylábú kedvence is lelkes versenyző, nehogy otthon hagyja, számára is készülnek ajándékkal a szervezők. Célba érkezéskor pedig mindenki mosolyogjon, mert idén először célfotó is készül a befutókról. A képek rajtszám alapján a www.futofoto.hu-n visszakereshetők és letölthetők lesznek.

Részletek a IX. Futakesziről: www.futakeszi.hu – olvasható az önkormányzat sajtóközleményében.

Fotó: Dunakanyar Régió archív felvétele

Még szintén érdekelheti...