Sport

Győzelem a kézilabda Európa Liga előselejtezőjében

Ötgólos sikert aratott az EHF Európa Liga előselejtezőjének első találkozóján Vác női kézilabda csapata. November 13-án, szombaton a német HSG Blomberg-Lippe játékosait fogadták a váci sportcsarnokban, ahol aztán a hazaiak 32-27 arányban múlták felül őket – írja a vaci-naplo.hu.

A vegyes eredményekkel tarkított bajnoki szezonkezdés után a hétvégén megkezdte európai kupaszereplését is a Váci NKSE. Ellenfelük az idén nagyon hasonló formát mutató, hazájában jelenleg ugyancsak a középmezőnyt erősítő HSG Blomberg-Lippe volt. Tehát már a mérkőzést megelőzően is kiélezett küzdelemmel lehetett számolni. A váciaknak kedvezett viszont, hogy az oda-visszavágós párharc első találkozására hazai környezetben került sor, így ismerős környezetben, az utazás fáradalmai nélkül kezdhették meg a sorozatot.

„Azt gondolom, hogy ha jól tudunk gazdálkodni az erőnkkel és kevés technikai hibával játszunk: nem szórjuk el a labdákat, nem megyünk bele olyan játékba, ami nekünk nem előnyös, akkor hazai pályán meg tudjuk szerezni a győzelmet – tekintett előre bizakodva Ottó Katalin, a csapat vezetőedzője. – Mindenféleképpen ez a célunk, annyi plusszal, hogy több cserével szeretnénk játszani, mint ami az eddigi meccseken történt. Bízva benne, hogy a padról bekerülő játékosok ugyanúgy hozzá tudnak tenni a mérkőzéshez.”

Gólzáporos meccsnyitánnyal kezdte meg az idei kiírást a két alakulat, amiből a hazai fél tudott először jól kijönni, a 6. percben már 6-3 volt az állás a javukra. Ezt követően azonban visszaesett a játék irama és sajnos a váci lányok góltermelése is, először kiegyenlítettek a németek, majd volt olyan pont, ahol 3 találattal is megléptek. De szerencsére a félidő hajrájában megrázta magát a hazai hölgykoszorú és a pihenőre már egy 14-14-es egállal mehettek a csapatok.

Kihasználva azt, hogy az első játékrészben történt visszaesést még sikerült komolyabb károk nélkül megúszni, a félidőben a védekező munka helyreállítására fektették a hangsúlyt Ottó Katalinék. Legalábbis ezt a következtetést lehet levonni a folytatásban látottakból, ugyanis látványosan feljavult e tekintetben a váci játék. Így ennek, illetve Pásztor Bettina remeklésének és Kácsor Gréta gólerősségének is köszönhetően a záró percekben hétgólos előnyt is ki tudtak alakítani. Ezt a különbséget bár a legvégén sikerült leszűkítenie az ellenfélnek, de így is egy nagyon szép 32-27 arányú győzelmet aratott a Váci NKSE.

A kupavisszavágóra november 20-án szombaton este hattól kerül sor a lemgói arénában. A németországi találkozó előtt pedig egy Szombathely elleni hazai bajnoki vár a váciakra november 17-én.

Még szintén érdekelheti...