Sport

VSD: Sikeres a nagypályás labdarúgó és a futsal szakág együttműködése

Az elmúlt években a labdarúgó- és futsalszakosztályunk dinamikus fejlődésen megy keresztül, összesen 470 főnek biztosít edzéslehetőséget óvodás kortól a felnőttekig. Zajlik az OviFoci programunk, ahol 7 óvodában tartunk labdarúgó alapokra épülő mozgásos órákat. Ebben a szezonban négy fesztivált szervezünk, ahol rendezvényenként átlagosan 70-80 gyermek vesz részt.

Szakosztályi szinten a nagypályás és a futsalszakágban 20 csapattal indulunk különböző bajnokságokban. Az alsó szekcióban minden csapatunk a legmagasabb szinten versenyzik.

A Bozsik fesztiválok és tornák továbbra is az egyesületünk által kerülnek megrendezésre. Egy ilyen eseményen 13 egyesület és körülbelül 250 sportoló vesz rész.

Az U11-es Bozsik regionális válogatott tehetséges labdarúgóinak kiválasztásáért és képzéséért a VSD, mint körzetközpont szakmai vezetője és a tehetségközpont által delegált szakember a felelős.  Az edzések kéthetente kerülnek megrendezésre, ahol a játékosok plusz képzéseken vehetnek részt és mutathatják meg tudásukat.

A nagyobb korosztályainkban elindult a tehetségprogramunk, amely lehetőséget biztosít a játékosainknak a csapatedzéseken felül különböző egyéb felmérésekre és képzésekre. A tehetségen túl a sportolók hozzáállása és szorgalma a legfőbb szempont. Jelenleg 48 játékos vesz részt a kiscsoportos edzéseken, sportcoach foglalkozásokon, egészségügyi adatok monitorozásán és videóelemzéseken.

Egyre sikeresebb a nagypályás és a futsalszakágunk együttműködése, több játékosunk szerepel egyszerre mindkét szakágban. Futsalcsapataink mindegyike a dobogón végzett 1 vagy 2 bajnokságban. A felnőtt futsalcsapatunk megnyerte a Regionális futsalbajnokság Budapesti 2. csoportját, így a rájátszás következik az NBII-es tagságért.

Nagypályás felnőttcsapatunk is bajnokesélyes a II. osztály, Északi csoportjában. Még 5 forduló vár a fiúkra, tehát addig sok víz lefolyik a Dunán, de a jelek nagyon bíztatóak.

Hamarosan elindul a nyári szezon, ami nem jelent mást, mint a 6 hetes focitáborunkat, ahova összesen 150 gyermeket várunk.

A nagyobb korosztályaink augusztusi alapozó edzőtáborban készülnek a jövő évi szezonra.

Jelenlegi helyek a tabellán:

 • II. osztályú felnőtt bajnokság, Északi csoport – I. hely, bajnokesélyesek, még 5 forduló
 • U19-es bajnokság, III. osztály, alsóház, Északi Csoport – II. hely, még 7 forduló
 • Női ¾ pályás bajnokság, alsóház, A-csoport – III. hely, még 5 forduló
 • Regionális futsal bajnokság Budapesti 2. csoport – I. hely (LEZÁRULT)
 • Budapesti futsal U11 „A” csoport – II. hely, most jön a felsőház rájátszása, ami még 8 forduló
 • Budapest Futsal U13 Regionális rájátszás, alsóház – I. hely, még 2 forduló
 • Budapest Futsal U15 Regionális Bajnokság rájátszás felsőház – I. hely, még 3 forduló
 • 16. Pest Megyei Ifjúsági (U20-as) Futsal7vége, Felsőház – I. hely (LEZÁRULT)
 • 11. Pest Megyei Serdülő (U17-es) Futsal7vége, Felsőház – II. hely (LEZÁRULT)
 • 10. Pest Megyei U15-ös Futsal7vége, Felsőház – I. hely (LEZÁRULT)
 • 11. Pest Megyei U13-as Futsal7vége, II. osztály, Felsőház, Észak – III. hely (LEZÁRULT)
 • 10. Pest Megyei U11-es Futsal7vége, III. osztály, Felsőház, Észak – I. hely (LEZÁRULT)
 • 10. Pest Megyei U11-es Futsal7vége, III. osztály, Alsóház, Észak – III. hely (LEZÁRULT)

Szathmáry Eszter

Még szintén érdekelheti...