Belföld

A Jobbik dunakeszi elnöke etikai eljárást kezdeményez Jakab Péter pártelnök ellen

„Az elmúlt hetekben rendkívüli terhet róttak rám is azok az események, melyek azt a közösséget sújtják, melynek idestova tizenkilenc éve, 18 éves korom óta tagja vagyok, és amelynek politikai programjáért, sikeréért közel két évtizeden át, sok minden más rovására dolgoztam” – írja közösségi oldalán Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi elnöke, a városi önkormányzat képviselő-testületének tagja.

 „Soha korábban felsővezető pozícióra a Jobbikban nem jelentkeztem, majdnem húsz év kellett ahhoz, hogy az idén májusi tisztújításon – régebb óta úgy gondolva, hogy a Jobbik viharoktól erősen megtépázott hajója nagyon rossz irányba tart – választmányi elnöknek jelöltessem magam. Nem lettem választmányi elnök, de ez önmagában engem egyetlen percig sem zavar, amiben hiszek, azért matrózként ugyanúgy tudok dolgozni, mint tisztként.

A Jobbik jelenlegi irányában azonban nem hiszek, így hetek óta folytatok egyeztetéseket a továbbiakról. Ezen egyeztetések egyik sarokpontja, hogy meggyőződésem szerint az általam gyakorolt képviselői mandátumok a párt közösségét illetik, e kérdésben ez az alapállásom.

Fentiekkel kapcsolatos – jelenleg még meg nem hozott – döntésemről a részleteknek az elnökséggel való tisztességes megtárgyalását követően terveztem értesíteni a nyilvánosságot, ugyanakkor – mindezen szándékomat felülírva – számomra ezen egyeztetések sorába robbant be a mai napon Jakab Péter bejelentése Potocskáné Kőrösi Anita tevékenységéről és arról, hogy a párt elnöke etikai eljárást kezdeményez a párt elnökhelyettesével szemben és nyilvánosan bűncselekmény gyanúját is felveti vele kapcsolatban.

A május 7-én tartott tisztújításon én magam nem Jakab Pétert támogattam a Jobbik elnökének és Potocskáné Kőrösi Anitára sem szavaztam a kongresszuson, igaz, az utóbbi szavazáskor már nem is tartózkodtam az esemény helyszínén.

Az is igaz, hogy a Jakab Péter által állítottakat ki kell vizsgálni, de éppen a pártelnök állt ki korábban amellett, hogy a párt belső életét, konfliktusait nem az ország nyilvánossága előtt kell folytatni.

Az a tény ugyanakkor, hogy a párt elnöke és frakcióvezetője a viták belső megbeszélése helyett, senkivel sem egyeztetve, jogi bizonyság nélkül, nyilvánosan vádolja meg a párt második emberét, a személyektől és az állítottak esetleges valóságtartalmától függetlenül elfogadhatatlan és tisztában vagyok vele – hisz a rendelkezések javarészét az elmúlt közel húsz évben éppen én szerkesztettem -, hogy súlyosan sérti a Jobbik alapszabályát, valamint etikai és fegyelmi szabályzatát.

Mivel hivatalosan jelenleg is a Jobbik tagja vagyok, így az alapszabályban biztosított jogommal élve a fenti cselekmény miatt a mai napon etikai eljárást kezdeményezek a Jobbik elnökével szemben” – zárja bejegyzését Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi elnöke.

Még szintén érdekelheti...