Sport

Országos rokis diákolimpia döntője Dunakeszin

2022. május 27-én, pénteken 10.00 órától a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnokában a Musztáng Sportegyesület a Magyar Diáksport Szövetséggel és a Magyar Táncsport Szakszövetséggel karöltve első alkalommal rendezte meg az AKROBATIKUS ROCK’N ROLL DIÁKOLIMPIA országos döntőjét. 

Sportágunk számára óriási lépés volt a diákolimpiai rendszerben történő versenyeztetésbe való bekapcsolódás, hiszen eddig még nem volt lehetőségünk az iskolák közötti versenyrendszerben versenyeztetni táncosainkat. Az eseményre sikerült megnyernünk a szakma elitjét: a pontozóbírók és a hivatalos személyek a rock’n roll – társadalom legkiválóbb és legnevesebb szakembereiből állt össze: világ-és Európa-bajnok edzők, mester-táncpedagógus, a Rock’n Roll Világszövetség alelnöke, a sportág ikonjai: mind- mind képviseltették magukat az első rokis diákolimpián!

Az országos döntőt Sipos Dávid, Dunakeszi alpolgármestere nyitotta meg

A rendezvényen az ország 31 településének 67 iskolája vett részt, a táncosok száma meghaladta a négyszázat, ami bőven várakozásaink feletti jelentkezést és érdeklődést jelent! Ebből is látszik, van létjogosultsága annak, amit létrehoztunk, a rendezvény sikere pedig előrevetíti azt, hogy hagyományteremtő célzattal elindult versenyeztetést jövőre megismételjük, s az iskolákkal, oktatási intézményekkel karöltve közösen kezdjük meg a rock’n roll tömegsport rendszerű oktatását nemcsak helyi, hanem országos szinten is.

A helyi színeket a dunakeszi  Szent István Általános Iskola tanulói képviselték a legeredményesebben: a Gergics Amélia-Kacsó Luca Lívia-Martonicz Sára – Györfi Izabella összetételű csapat Györkös Eszter felkészítésében kategóriájának ezüstérmes, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulói: Bánhegyesi Panna és Várnai Gréta pedig Sárfy Krisztina irányítása alatt bronzérmesek lettek. Martonicz Sára – Kacsó Luca Lívia – Gergics Amélia (Szent István Általános Iskola) 4., Habó Lili Boglárka és Gulyás Emma (Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola) ötödik helyen végeztek, s eredményükkel hasznos pontokat gyűjtöttek iskolájuknak!

A legeredményesebb intézmény a hajdúszoboszlói  Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola lett, a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és az ajkai Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtt. A döntők fellépői között láthattuk a legmagasabb osztály képviseletében legutóbbi Rock’n Roll Mesterek Tornáján ezüstérmes budapesti kettőst, és a 2021-es év Köztársaság Kupa-győztes Musztángos párosát is Balla Balázst és Lantos Lilla, a junior világkupa döntős Papp Dávidot és Fekete Petrát,  a budapesti világkupa Couple Dance Show kategóriájának bronzérmeseit Forró Pétert és Brulich Kiara Viktóriát, és persze a Main Class Contact Style kategória országos bajnoki harmadik helyezettjei: Ölbey Vajk és Orbán Dóra kettősét és a Musztáng Sportegyesület felnőtt nemzetközi női nagyformációját, akik gőzerővel készülnek a szeptemberi villachi világkupa-fordulóra!

A fergeteges hangulatú rendezvényre kilátogató közönség méltán érezte jól magát, s láthatott nem mindennapos produkciókat. Várunk mindenkit következő rendezvényeinken: a nyári táborokban, a tanévnyitó bemutató előadáson és a 2022-23-as tanév újonnan induló Musztángos csoportjaiba! 

Nagy Gergely,

Musztáng Sportegyesület referens

Még szintén érdekelheti...