Sport

SPORT VS PANDÉMIA, avagy helyzetjelentés a tatamiról

Úgy vélhetjük, a dinamikus élet „befagyott”, mint minden más az elmúlt két évben. Tévedés. A sportteljesítményért most is sokan szembementek az árral. Köztük Kozsán Balázs. A cél fényesebben ragyogott, mint a hátráltató tényezők. A kitartás, szorgalmas munka és tudatos lépések meghozták a várva várt sikereket. Egyesületet váltott a reményteli versenyek érdekében. Megszerezte a fekete övet (1. DAN).

A többszörös Európa Kupa győztes, Magyar Bajnok, Kozsán Balázs, már 7 éve a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díj mellett hozza a szép sporteredményeket is. Most viszont az út nem a versenyekre, hanem belső utakra vezette e két év alatt. E „kifordított felkészülési időszakban” otthon, majd az MTK edzőtermében és Dunakeszi edzőtermeiben dolgozott tovább céljaiért. A versenyek időpontjai sorban csúsztak, így a motiváció fenntartása sem volt egyszerű a karatéka számára, végül mégis édes gyümölcsöket érlelt ez a folyamat.

Előző év végén megnyerte a Magyar Bajnokságot másfél éves kihagyás és egy váratlan kéztörés után. Idén márciusban, a versenyszezon kezdetén, a Tatami Kupán állhatott a dobogó tetejére kumite U21 -67kg-os kategóriában. Slovakian Grand Prix szintén nemzetközi versenyről egy ezüstöt magyarok csapatának. Ez pedig fontos állomás volt a kvalifikációhoz az idei Európa-bajnokságra, mely Prágában kerül megrendezésre idén júniusban.  

Ezt követően a zártkapus versenyek után már végre mi is láthattuk a küzdelmeket, újból elérkezett a WKF Magyar Bajnokság, ahol három kemény, de győztes mérkőzés után a dobogó tetejéről kaphattuk meg a széles mosolyt, érmet és kupát a 18 éves sportolótól. Immár U21-es, -67 kg- os kategóriában lett magyar bajnok. E pontszerző versennyel pedig elindult a az ifjúsági világbajnokságra történő kvalifikáció útján is. Még két pontszerzési lehetősége van, melyek egyike a Prágában megrendezésre kerülő Európa-bajnokság lesz 2022. június 18-19-én. A cél egyre közelebb, az edzések naponta 5-6 órát vesznek igénybe. Emellett elhivatott tanuló a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban. Előrehozott, emelt német nyelvi érettségin, NIT Vitaversenyen (5. hely), Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyen (5. hely) vesz részt barátaival. Pingpongversenyt szervez, bonyolít, ír az iskolaújságnak, szóval motivációból nincs hiány. Kitartás! Mi drukkolunk, és eredményes versenyzést kívánunk a további megmérettetéseken is, mert mint megtudtuk Balázs iskolai cikkéből: „(…) rá tudnék cáfolni Arnold Schwarzenegger híres mondatára, miszerint A sikernek nem titka, hanem ára van. A sikernek igenis van titka: a motiváció, a célodhoz való pozitív hozzáállás és a hit abban, hogy sikerülni fog.”

Irány az EB!

Magyarország tetejéről még tovább, ismét!

Még szintén érdekelheti...