Sport

A Musztáng rock’n rollosainak sikere a svájci Európa-bajnokságon

Pünkösdhétvégén Svájc egyik festői kisvárosában, Neuchatelben véget ért a Musztáng Sportegyesület versenyzői számára a 2022-es rock’n roll versenyidény tavaszi évada, ahol is a Rock’n Roll Világszövetség által kiírt Európa-bajnokságon egészen fantasztikus eredmények születtek!

A juniorok mezőnyében két Musztángos páros szerzett kvótát és jogot az EB-n  való indulásra a Magyar Táncsport Szakszövetség pontszerző versenyein elért eredményeik alapján: Barthos Bence – Pap Linda (Rock’n Magic SE) és Papp Dávid – Fekete Petra (Rock’n Magic SE). Párosaink az egész versenyhétvége folyamán fantasztikus formában versenyezve, a selejtezőktől a verseny végéig az élmezőnyben táncolva kvalifikálták magukat az esti döntőkbe, ahol is mindkét páros megvalósította legmerészebb álmainkat: felállhattak az Európa-bajnokság dobogójára! Dávid és Petra nyakába bronz-, Bence és Linda nyakába ezüstérmet akasztottak, s így a neuchateli viadalt minden idők legsikeresebb Musztángos utánpótlás világversenyévé varázsolták! Az egészen elképesztő eredményre, táncosaink elhivatottságára és alázatos munkájára hihetetlenül büszkék vagyunk. Dávid és Petra edzője Tormásiné Neuwirth Anikó újabb éremmel gazdagította edzői világ-és európa bajnoki érmeinek sokaságát, míg Bence és Linda felkészítője Sárfy Krisztina a VB-ezüstérme mellé most EB ezüstérmet szerzett edzőként. 

A „királykategória” mezőnyébe is delegált versenyzőt a Musztáng SE, Balla Balázs Lantos Lilla partnereként a 14. helyen végzett, s vonulhat a versenyidény végeztével a nyári edzőtáborokat megelőző jól megérdemelt pihenőjére. 

Mint látszik, a Musztáng Sportegyesület táncosai és edzői hétről hétre szállítják a rangosabbnál rangosabb megmérettetésekről a szebbnél szebb eredményeket, nem titkolt módon megcélozva azt, hogy Dunakeszi egyik legeredményesebb sportegyesületévé váljon az esztendő végére. Ezúton is szeretnénk megköszönni partner-egyesületeinknek a közreműködést az eredmények eléréséhez.

Az egyesület versenyzői előtt most megnyílik a feltöltődés lehetősége, legközelebb a tanfolyamos gyermekek számára szervez edzőtáborokat az egyesület Dunakeszin: június 20 -24-ig a Szent István Általános Iskolában, június 27 – július 1-ig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában tartandó eseményhez lehet csatlakozni minden kis- és nagyobb gyermeknek, fiúknak és lányoknak egyaránt. A tanfolyamokat Györkös Eszter és Sárfy Krisztina vezetik.

Augusztusban a versenyzők edzőtáborától lesz hangos a Balaton partja, ahol már az őszi szezonra, s annak első állomására, a villach-i világkupára készülnek majd táncosaink!

Addig is várunk mindenkit eseményeinken és közösségi felületeinken!

Nagy Gergely

Musztáng Sportegyesület referens

Még szintén érdekelheti...