Sport

Bejutott a Divízió1 rájátszásába a VSD Amerikai football csapata

A Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) Rangers 41-7-arányban felülmúlva a DEAC Gladiators csapatát és a sikernek köszönhetően bejutott a Divízió 1 rájátszásába – tájékoztatta lapunkat Koncz Krisztián, a csapat sajtófelelőse, aki megosztotta velünk a Kálmán Ádám szakosztályvezetővel készített interjút is.

Az időjárás már a nagy melegre fordult, nehezítette ez a játékot? Az első TD-re 5 percet kellett várni, azt visszakaptuk, és utána ment előre a csapat. Sikerült az új rendszerbe mindenkinek beilleszkedni? Hogyan értékeled az első félidőt?

„Nagyon meglepő volt a válasz főleg, mert egy közel 90yardos futásról beszélhettünk. Szerintem mindenki be tudott integrálódni Parker edző játékmódszerébe és a védelembe is, amit Trembulyák Péter és Takács Róbert raktak össze.”

A rájátszás megvan, ez volt a cél?

„Az elsődleges célkitűzés a rájátszás, de az is tény, hogy itt már semelyik csapat nem elégszik meg azzal, hogy az elődöntőben vagy a döntőben kikapjon az ellenfelétől.”

Mit várunk a Mustangs ellen itthon, újra? Fontos itt még a győzelem? Kik játszanak majd, cserék is akár?

„A győzelem mindig fontos. Viszont a Tatabánya nekünk a Div2ben is mindig egy Mumus volt és kerültünk már velük össze ott a rájátszásban is. Szerintem a csapatunk a lehető legjobb formáját fogja hozni, de természetesen ki fogják próbálni az új játékosokat is az edzők, akik még nem kerültek vagy legalábbis nem sokat kerülte pályára.”

Mikor derül ki, hogy kivel játszunk az elődöntőt?

„Ha minden igaz és jó a matek, akkor a most hétvégi Szombathely Crushers vs Budapest Cowbells 2 meccsen fog eldőlni, hogy kivel játszunk az elődöntőben. Szeretnénk hazai pályán játszani, hazai közönség előtt, de egyelőre még nem találtuk meg rá a megfelelő megoldást.”

Fotók: Kutasi Petra

Még szintén érdekelheti...