Közlekedés

Dunakeszi: minőségi változás a Káposztásmegyerig közlekedő helyi autóbuszjáratban

Dunakeszin a helyi autóbusz-közlekedést ellátó Sportbusz Kft. a MÁV Nagyállomás és Káposztásmegyer között közlekedő 4. számú járat vonalán modern, alacsonypadlós Mercedes kisbuszt állított forgalomba, melyet babakocsival és kerekesszékkel is kényelmesen vehetnek igénybe az utasok – jelentette be a város polgármestere.

Deim Zsölt ügyvezető igazgató és Dióssi Csaba polgármester

Dióssi Csaba a régit váltó új, alacsony belmagasságú kisbusz csütörtöki bemutatásakor elmondta, hogy a jármú kiválasztásánál figyelembe kellett venni, hogy a káposztásmegyeri vasúti aluljárónak viszonylag alacsony a belmagassága, melyen emiatt a szabvány, nagyméretű autóbusz nem tud áthaladni.

Beszámolt arról is, hogy a lakossági igények kiszolgálása érdekében közel másfél éve közlekedtetnek helyi autóbuszjáratot a 14-es villamos végállomásáig, ahonnan sokan utaznak tovább a fővárosban.   

A közkedvelt járat továbbra is díjmentesen használható, amely a délelőtti és délutáni csúcsidőben viszi és hozza az utasokat a MÁV Nagyállomás és Káposztásmegyer között.

Deim Zsolt, a Sportbusz Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy eddig egy 19 fős, lépcsős, keskeny feljáróval ellátott kisbusz közlekedett, melyet a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedők nem tudtak igénybe venni.

Sipos Dávid alpolgármester is jelen volt az új autóbusz bemutatásánál

– Ezt a hiányosságot az új kisbusz forgalomba állításával megoldottuk, melyen lenyitható rámpa is van – ismertette az ügyvezető igazgató. Deim Zsolt hozzátette: mivel a járat átmegy Budapest területére, ezért helyközi járatnak minősül, ami azzal jár, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata megálló használati díjat kénytelen fizetni a Budapesti Közlekedési Központnak.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...