Egészségügy

A hőség hatásait vízosztással enyhítik Dunakeszin

A kánikulai meleg miatt elrendelt országos hőségriadó időszakában Dunakeszi frekventált helyein vízosztással igyekszik a lakosságot segíteni a városi önkormányzat. Mint azt Dióssi Csaba polgármester a Casalgrande téri vízosztás alkalmával elmondta: a dunakesziek előtt megnyitották az önkormányzat klimatizált intézményeit is, ahol felfrissülhetnek.

  • A IV. Béla király főtéren már van egy párásító, de a város több pontján helyezünk ki párakaput, a játszótereink többségét pedig napvitorlával láttuk el – mondta a városvezető, aki Sipos Dávid alpolgármesterrel, Juhász Ádám alpolgármesteri megbízottal és több önkéntessel együtt osztotta a vizet a Casalgrande téren.
  • Itt van Nagy Bandor vezetésével jó néhány fiatal a VSD korfball-táborából, akik szintén segítenek a vízosztásban, amit egyébként igencsak jónéven vesznek a járókelők. Minden önkéntes segítőnek köszönöm, hogy önzetlen közreműködésével hozzájárul a lakosság kiszolgálásához, a hőség okozta nehézségek enyhítéséhez.  

Dióssi Csaba polgármester elmondta – hogy számos településtől eltérően – a rendkívül magas hőmérséklet Dunakeszin nem okozott fennakadást a városi vízellátásban, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan locsolják a növényeket a köztereken, parkokban.

V. I.
Fotó: KesziPress



Még szintén érdekelheti...