Sport

Kiemelkedő váci teljesítményekkel jutott a középdöntőbe a női kézi junior válogatott a vébén

Mindhárom csoportmeccsét fölényes magabiztossággal nyerve jutott a középdöntőbe a magyar női junior kézilabda válogatott a Szlovéniában zajló korosztályos világbajnokságon. Tette ezt úgy, hogy két Váci NKSE játékos is a gárda húzóembere volt a csoportmérkőzéseken – írja a 0627.hu.

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi kapitány együttese három különböző kontinens egy-egy csapatával vívta meg csoportbeli találkozóit. Elsőként Egyiptomot győzték le a lányok 39-20-ra, majd az Egyesült Állomok együttesénél bizonyultak jobbnak 46-5-ös sikerükkel. Végül a lengyelek ellen nyert a csapat 30-16-ra és hibátlan mutatóval végzett a négycsapatos csoport élén

A Duna-parti együttesből két játékos is húzóembernek bizonyult a nemzeti csapatban. Mindhárom találkozón pályára lépett a Váci NKSE két játékosa. A kapuban Bukovszky Anna rendre bravúros védéseivel volt csapata egyik legjobbja, Ballai Borbála pedig összesen tizenegy góllal járult hozzá a meneteléshez. Ezzel a magyar válogatott a középdöntőben, a legjobb tizenhat között folytathatja a jó szereplését a Szlovéniában zajló korosztályos világbajnokságon.

Címlapon: Bukovszky Anna a női junior kézilabda válogatott kapujában. Fotó: Váci NKSE

Még szintén érdekelheti...