Környezetvédelem

Zsezserán Antalék kitüntetett otthonában jártunk

A Deák Ferenc utcai ingatlan kapuján belépve – az elénk táruló igényes környezet láttán – mindannyian meggyőződhettünk róla, hogy ezúttal is méltó helyre került a Tiszta udvar, rendes ház! kitüntető tábla, melyet az önkormányzat adományoz a szép és gondozott otthon tulajdonosainak elismerve lakókörnyezetükért és Dunakesziért végzett lokálpatrióta tevékenységüket.

– A Tiszta udvar, rendes ház! akció nagyon népszerű  a város polgárai körében, akik közül a szép és rendkívül ápolt lakókörnyezetük elismeréseként az elmúlt év végéig több mint 150 család vehette át az önkormányzat által adományozott táblát – ismertette Nyíri Márton alpolgármester, akit a városi sajtó képviselői elkísértek a legújabb kitüntetett család, Zsezserán Antalék Deák Ferenc utcai otthonába.

A környezetvédelemért felelős alpolgármester elmondta, hogy a COVID utáni időszakban újra az emberek érdeklődésének középpontjába került a városszépítő akció, akik közül legtöbben önmagunktól jelentkeznek és büszkén mutatják be a zöldben pompázó kertjüket, udvarukat, a szép, rendezett, virágokkal díszített otthonukat.

Nyíri Márton, Juhász Ádám és a Zsezserán házaspár

Nyíri Márton azt is elmondta: a jelentkezés feltétele, hogy a ház homlokzata harmonizáljon az elfogadott városképpel, kulturált, rendezett legyen az arculata, a kertben domináljon a zöld felület, sok virággal, gazdagon telepítve cserjével és fával.

– Döntésünknél e szempontokat vesszük figyelembe, de az is előny, ha a pályázó szelektíven gyűjti a hulladékot, gépkocsijával a városi rendeletnek megfelelően a telken belül parkol – tudtuk meg az alpolgármestertől, aki hozzátette: bízik benne, hogy idén is sokan vesznek részt a Tiszta udvar, rendes ház! akcióban, melyre az önkormányzat honlapján, a www.dunakeszi.hu-n jelentkezhetnek a megfelelő téma szerint.

Nyíri Márton a rövid nyilatkozat után Juhász Ádám Alag városrész alpolgármesteri megbízottjával közösen átadták a Tiszta udvar, rendes ház! elismerő táblát az ingatlan tulajdonosainak, Zsezserán Antalnak és feleségének.

 A város jó nevű vállalkozója érthető büszkeséggel mondta, hogy immár 20 éve ápolják, szépítik Deák Ferenc utcai otthonukat, de az intenzív parkosításba két éve kezdtek és akkor telepítették a gyepszőnyeget is a kertben.

Arra az elismerő megjegyzésre, hogy nagyon szép a gyepszőnyeg, így reagált a házigazda: a fű nem kér mást, csak nyírást és vizet, de abból rengeteget. Nem ritka, hogy hetente kétszer is lenyírjuk a gyepszőnyeget – mondta boldog mosollyal az arcán.

A jó hangulatú beszélgetés során az is kiderült, hogy a férj és a feleség közösen tervezték meg a kert kialakítását, fő szempont volt, hogy ne zsúfolt, hanem jól átlátható legyen, mert mindketten szeretik a teret.

A munkamegosztás is kiderült: a virágokat a feleségem gondozza, a gyepet pedig én – mondta Zsezserán Antal, aki büszkén osztotta meg, hogy a gyepszőnyegben elhelyezett díszkövet a felesége saját kezűleg rakta le.

A házaspár minden mondatából érződött, hogy imádják az otthonukat, melynek szépítése, gondozása nagy örömöt jelent számukra.

– Nagyon sokat vagyunk itthon, nem nagyon szeretünk elmenni, maximum a hétvégén egy kicsit „kocsikázni” – mondta a férj, aki nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ők nyerték el az elismerést.

Interjú a Telekeszi TV-nek: Dobay Márta riporter, Zsezserán Antal, Nyíri Márton

– Büszkék vagyunk rá, de megvallom, hogy sokat dolgoztunk érte. Bízom benne, hogy munkánkkal, parkosított otthonunkkal gazdagítjuk Dunakeszi környezetét – tette hozzá szerényen.

Zsezserán Antal szavai összecsengtek Juhász Ádám, Alag városrész alpolgármesteri megbízottjáéval, aki elmondta: „büszkék vagyunk, hogy átadhattuk az elismerő táblát, hiszen a díjazottak nemcsak önmaguk örömére formálták igényessé és rendkívül széppé saját környezetüket, kertjüket, hanem hozzájárulnak Dunakeszi környezetbarát, hangulatos kisvárosi arculatának kialakításához is. Hálásak vagyunk, hogy Alagon nagyon sok lakótársunk példaértékűen gondozza, ápolja a környezetét, ezzel is támogatva az önkormányzat városszépítő törekvéseit.”

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...