Belföld

A honvédelmi miniszter utasítást adott a haderő készenlétének fokozására

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte: „korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket”, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait „ostromló erőszakos illegális migránsok”.

    Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet – sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve: „nekünk is fel kell vérteznünk magunkat”.

    Közölte: „békénk megvédése érdekében” arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.

    Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be – mondta a miniszter.

    „Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük. Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata” – közölte.

    „Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, kiemelve: „nekünk Magyarország biztonsága az első!”.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)        

Még szintén érdekelheti...