Kultúra

Pitti Katalin és Berkes János voltak az Operalkony vendégművészei

A Köröndi esték programsorozatban Pitti Katalin és Berkes János léptek fel a héten, és természetesen a Dunakeszi Szimfonikusok Farkas Pál vezetésével – írja a dunakeszipost.hu.

A kellemes időben zsúfolásig megtelt a nézőtér a népszerű operaáriákat bemutató Operalkony koncerten. A műsoron az operairodalom legszebb részletei szerepeltek, így például felcsendült Mozart Figaró házasságából Susanna Rózsaáriája, és Csajkovszkij Anyeginjéből Lenszkíj áriája, de szerepeltek a programban részletek Erkel Ferenc Bánk bánjából és Kodály Zoltán Székelyfonójából is.

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, Érdemes és Kiváló művész, az Operaház örökös tagja és Berkes János Bartók-Pásztory-díjas, Érdemes művész, az Operaház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja léptek fel.

Az előadás előtt Farkas Pállal beszélgettünk: „A mai Köröndi estéken klasszikus operarészleteket fogunk előadni, Pitti Katalin és Berkes János énekművészekkel. Verdi, Puccini, Mascagni, Rossini, Csajkovszkij műveket fogunk játszani. Gyönyörűség lesz a mai este, úgy gondolom, hiszen olyan operarészleteket szólaltatunk meg, ami a legértékesebb és legmélyebb berkekből jön föl, a zeneszerzők bugyraiból, hiszen ezek a szerzők nagyon nagy mélységekbe el tudtak jutni a zenében, és ezeket a műveket nagyon nagy élvezet játszani”. 

Még szintén érdekelheti...