Kitekintő

Mini-bevásárlóközpont épül Fóton

Fóton régi panasz, hogy kevés a megfelelő vásárlási lehetőség helyben. Alig van valamire való üzlet és az apró kisboltok pedig többnyire drágábbak és kicsi náluk a választék. Kell egy elérhető helyen lévő komolyabb bevásárlóközpont – ismerte fel a képviselő-testület, s az idén nyáron, a buszfordulóval szembeni több hektáros önkormányzati tartalék területen hatalmas munkálatok kezdődtek.

  • Dr. Vass György polgármestert kérdeztük, mi készül ott?
    – Egy 1800 négyzetméteres bevásárlóközpontot építünk a lakosság jobb ellátása érdekében. Lesz benne egy nagy Príma élelmiszer-áruház, sütődével, lesz bankfiók pénzkiadó automatával, virágüzlet, drogéria és még egy további üzlethelyiség, aminek még nincs gazdája. Ez egy mini-bevásárlóközpont lesz, ahol nemcsak élelmiszert, hanem egyéb dolgokat is lehet vásárolni. Igyekszünk úgy tervezni, hogy egyúttal a városba illően, szép kinézete is legyen. A látványtervet bárki megtekintheti. Emellé készül egy igényes park jól fölszerelt játszótérrel, amit futópálya övez majd. A mozgáslehetőségeket is igyekszünk fejleszteni itt, a város egyik központi helyén, a Királydomb tövében.
    Korábban úgy tudtuk, hogy ide uszodát tervez a város…
    – Igen, valóban, s ez most is napirenden van. Bőséges a terület, az elhelyezéssel nincs gondunk. Egy kétmedencés tanuszoda terveiről van szó, hogy a fóti gyerekeknek legyen lehetőségük helyben megtanulni úszni. Persze ehhez komoly pénzügyi forrásra van szükség, amiről még kormánydöntésre várunk. Bár Fót nem járásközpont, de ennek ellenére úgy látjuk, vannak esélyeink. Tehát ezt a területet úgy akarjuk hasznosítani, hogy a bevásárlási lehetőségek mellett a kikapcsolódásra és a sportra egyaránt legyen lehetőség. A Prímának a közelben, Csömörön és Gödön is van üzlete, el lehet menni, meggyőződni, milyen remek a választékuk, szép áruik vannak megfelelő árérték szinten. A választékra és az árukészletre bizonyára nem lesz a fótiaknak sem panaszuk.

    Akkor már csak az a kérdés, hogy mikor lehet belépni az itteni üzletbe vásárolni?
Megkezdődött a bevásárlóközpont építése

– Amint látható, a munka nagy lendülettel elkezdődött, a mínusz első szint szerelése folyik. Jövőre kell megnyílnia az üzletnek a nagyközönség előtt.
Ha már átadásról beszélünk, mikorra várható a fóti Phoenix Pharma Sportcsarnok átadása?
– A sportcsarnok elkészült, a használati engedély a birtokunkban van, sőt, a fiatalok már használatba is vették. A kiszolgálóhelyiségek is üzemelnek már. Az ünnepélyes átadást szeptemberre, a tanévkezdés utánra tervezzük, hogy az iskolás gyerekek is jelen lehessenek. Ellentétben a hírekkel, a csarnok nem csak kosárlabdásoknak készült, más sportágak is beférnek. Van kézilabda- és futsalpálya, stb., és mivel 576 ülőhelyes lelátó áll rendelkezésre, sok egyéb esemény rendezésére is nyílik lehetőség. Lehet majd itt koncerteket tartani és késő őszre ide tervezzük a tavalyinál jóval nagyobb érdeklődésre való tekintettel a II. Fóti Kolbásznapokat is. A csarnoknak időközben remek megközelíthetősége lett, leaszfaltoztuk az ide vezető Malom és Sport utcát.

Windhager Károly

Még szintén érdekelheti...