Közlekedés

Jó ütemben halad a káposztásmegyeri közlekedési csomópont átépítése

Látványos munkálatok zajlanak a káposztásmegyeri közlekedési csomópontban, ami a dunakeszieket is érinti. A Pálya utca–Külső Szilágyi út csomópontjának átépítése jól halad, ahol kedd délután helyszíni szemlét tartott Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere és Tuzson Bence, a város országgyűlési képviselője.

  • Bár a terület Budapesthez tartozik, a dunakesziek számára mégis egy igen fontos kereszteződés, mivel nagyon sokan naponta a káposztásmegyeri közlekedési csomóponton – a vasúti alagúton – keresztül ingáznak Dunakeszi és a főváros között. A július 1-jén kezdődött munkálatok eredményeként megszűnik az elakadás az alagútban, összehangolt lámpás irányítás engedi majd az átmenő forgalmat – mondta a ma délutáni helyszíni bejáráson Tuzson Bence.  
Tuzson Bence (b1), Dióssi Csaba, Benkő Tamás

Dióssi Csaba polgármester szerint óriási jelentősége van a közlekedési csomópontnak, hiszen ez az egyik olyan útvonal, amelyen Dunakesziről Budapestet meg lehet közelíteni, illetve visszajutni a városba.

A polgármester elmondta, hogy a csomópont forgalomáteresztő képessége a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban volt a legkritikusabb.

– A reggeli órákban Dunakesziről a főváros irányába, míg a délutáni időszakban Budapestről Dunakeszi felé óriási a forgalom. Ezt az óriási, kétirányú forgalmat a csomópont és az egy sávos alagút nem tudta zökkenőmentesen átereszteni. Nagyon sok autó beszorult a lámpaváltások következtében, vagy nem tudtak kihajtani a Külső Szilágyi útra. Az átépítés pozitív eredménye már most érzékelhető, ami akkor válik teljessé, ha a fejlesztés második ütemében kiépítik a forgalomirányító lámpákat is – mondta Dunakeszi polgármestere, aki hozzátette: – Még az őszi időszakban elkészül a teljes átépítés, kihelyezik a lámpákat, és megépítik a zebrát is. Ez nagyban megkönnyíti a dunakesziek közlekedését is. Már nagyon várjuk, ezért kezdeményeztük és támogattuk a csomópont átépítését az újpesti önkormányzattal együttműködve – mondta Dióssi Csaba.

– Kilenc éve kísérem figyelemmel a csomópont sorsát, amely szeptember végére teljesen átalakul – mondta Benkő Tamás, Dunakeszi Alsó és térsége önkormányzati képviselője. – Már csak a zebra, a közvilágítás és a jelzőlámpák kiépítése van hátra, és akkor megszűnnek a forgalmi dugók, mind a három irányból szabályozottan, zökkenőmentesen át lehet majd haladni a csomóponton.

Mikorra várható a lámpák kiépítése? – kérdeztük Benkő Tamástól, aki elmondta, hogy a dunakeszi és az újpesti önkormányzat közös projektjében a IV. kerületi önkormányzat vállalta a jelzőlámpák kihelyezését. – A hatósági engedélyeztetésben keletkezett némi késlekedés, ezért nem kerültek még ki a jelzőlámpák – ismertette Benkő Tamás, aki reméli, hogy ez is megoldódik hamarosan.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...