Dunakeszi

Megújult a Radnóti gimnázium sportcsarnoka

A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium rangos, elismert intézmény, amely élénk sportélet színtere is. Az 1990-ben átadott intézmény tornacsarnoka a település egyetlen sportcsarnokaként működött 2017-ig. Az iskolai testnevelés-oktatáson kívül helyet adott sportmérkőzéseknek, városi rendezvényeknek, sportegyesületek működésének is.  A nagyfokú kihasználtságból adódóan az állapota leromlott – tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztály vezetője.

Érdeklődésünkre Szabó Zsolt elmondta: a korábbi beázások és a jelentős igénybevétel miatt a sportcsarnok padlózata erősen sérült, több helyen felázott, korhadt, gombás volt, a festett falfelületek kopottak, a hidegburkolatú felületek elhasználódtak, melyek felújításra szorultak.

Pest Megye Közgyűlése Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága a 24/2022.(02.16.) GPB határozatával a Településfejlesztési Alap terhére bruttó 135.000.000,-Ft támogatást ítélt meg Dunakeszi Város Önkormányzata részére a Radnóti Miklós Gimnázium tornacsarnokának felújítási munkáira.
– A gimnázium tornacsarnokának felújítása alkalmával közel 1060 m2-en kicserélték a sportpadlót, a csatlakozó helyiségek használati meleg víz gépészeti munkái mellett közel 2000 m2 felületet kezeltek és festettek le a szakemberek az új tanév kezdetéig – tudtuk meg Szabó Zsolt osztályvezetőtől.

(B. Szentmártoni)
Fotó: Ligeti Edina

Az ünnepélyes tanévnyitó előtti szemle a sportcsarnokban: Kárpáti Zoltán (b1), a Radnóti gimnázium igazgató-helyettese, Szabóné Forgács Gabriella, a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetóje, Nyiri István, a Radnóti gimnázium igazgatója, Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Dióssi Csaba polgármester, Szabó József önkormányzati képviselő

Még szintén érdekelheti...