Sport

A Duplakanyar futóverseny idén is óriási siker – A Duna alatt futhattak át a versenyzők

Három távon – 5, 12 és 62 kilométeren – indulhattak a futók szeptember 10-én a Szobi Szörp Duplakanyar Futóversenyen, akik a Nagymaros és Visegrád között épített DMRV Zrt. közműalagúton keresztül jutottak át a túlpartra.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a második alkalommal megrendezett verseny indításakor kiemelte: egyedülálló Magyarországon, de talán Európában is, hogy egy futóversenyen a Duna alatt lehetne átmenni, aki pedig a 62 kilométeres távot választotta, három folyót is keresztez: az Ipolyt, a Dunát és a Garamot.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője

    A különleges eseménynek különleges helyszín, a Dunakanyar ad otthont – folytatta -, ahol az utóbbi időben számos fejlesztés történt. Nagymaroson új strand épült, új kikötőket adtak át Zebegényben, Szobon, Verőcén, valamint már kétszintes vonatok futnak – említett példákat. Hozzátette: ezáltal egyre könnyebben megközelíthetővé, egyre kényelmesebbé, valamint egyre futó-, illetve turistabarátabbá válik a Dunakanyar.
    Kitért arra is, hogy ma már a legfontosabb mérőszám az egészségben eltöltött évek száma, és azért is fontosak az ilyen sportrendezvények, mert ezek is az egészségesebb életmódot szolgálják.
    A képviselő köszönetét fejezte a rendezvényért Heinczinger Balázsnak, Nagymaros polgármesterének, a Duna Menti Regionális Vízműnek, amely megnyitotta az indulók számára a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagutat, valamint a névadó főszponzornak, a Szobi Szörp vállalatnak.

A Szobi Szörp vezetője is köszöntötte a futókat

Heinczinger Balázs, a város önkormányzata nevében köszönetet mondott a futóverseny szervezőinek,  hogy az országos hírű program Nagymarosról indulhat, amire nagyon büszkék. – Városunkban a sport támogatása mindenekelőtt van, ezért különösen örülünk annak, hogy ma itt vagytok – mondta a polgármester, aki maga is aktívan sportol. Hozzátette: nem az a fontos, hogy ki ér elsőként a célba, hanem az, hogy leküzd saját magad határait, kimozdultál otthonról, gyönyörű természeti környezetben, jó levegőn és nagyszerű sportemberekkel együtt futsz.

Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere

    Az idén megközelítőleg 900 ember nevezett a versenyre, csaknem kétszer annyian, mint tavaly. Az egyéni versenyben 5, 12 és 62 kilométeres, a csapatversenyben 62 kilométeres távon indulhattak a versenyzők, míg a gyerekek 5 és 12 kilométeres távra nevezhettek, akik számára a rajt előtt Katus Attila világbajnok, aerobik-szakember tartott bemelegítést, amit nagy lelkesedéssel végeztek a futóversenyen résztvevői, majd Rétvári Bence országgyűlési képviselő visszaszámlálása után elrajtoltak a különböző távon induló sportemberek.

Forrás: MTI/Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Rétvári Bence, Katus Attila, Heinczinger Balázs

Még szintén érdekelheti...