Kultúra

Humor és szórakozás minden mennyiségben a VOKE színpadán

Vígjátékok, meseelőadás és családi nap is az őszi program részét képezi az október 24-én kezdődő Duna Művészeti Fesztiválon a VOKE József Attila Művelődési Központban. A hamarosan induló előadássorozat mellett a jövő évi nyári színház szervezése is elindult.

Nagy sikerrel, 2480 vendéggel, 5 elődással zajlott le az első nyári színház előadássorozat augusztus elején, a Katonadombon. A nagy sikerre való tekintettel Dunakeszi Város Önkormányzata jövőre is megrendezi a programot a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, de addig is őszre sem marad a város kultúra nélkül. Október 24-én kezdődik a Duna Művészeti Fesztivál,  sikerdarabokkal, neves színészekkel, sok-sok nevetéssel.

Első előadás ismét egy Neil Simon darab, a Különterem Csepregi Évával, Hegyi Barbarával, Pikali Gerdával, Bozsó Péterrel, Pusztaszeri Kornéllal és Szalma Tamással, majd november 5-én Chazz Palminteritől a Hűtlenség ára című produkciót hozza el a dunakeszi színpadra Pikali Gerda, Nagy Sándor és Németh Kristóf. November 12. családi nappá nőtte ki magát, délelőtt a Hadart Színház előadását, a gyerekek kedvencét, a Süsü a sárkány kalandjait nézheti meg a közönség, majd a délutáni alvás után, 16 órára a Talamba Ütőegyüttes családi hangszerbemutatójára várnak vissza mindenkit, hogy kielégíthessék az ütőhangszerek iránti ösztönös kíváncsiságát kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Majd kézműveskedés kezdődik a művelődési házban, miközben az Urban Verbunk néptáncszerettető foglalkozást tart a gyerekeknek.

A Dunakeszi Teátrum őszi sorozatát Aldo Nikolaj Hárman a padon című előadása zárja Gálvölgyi Jánossal, Benedek Miklóssal és Egri Mártával. Jegyek az előadásokra a www.dunakesziteatrum.hu oldalon elővételben már kaphatók.

A VOKE Művelődési Központ december 10-én, a téli időszakra, a költséghatékonyság érdekében bezár, így áprilisban folytatódnak a színházi előadások és a készülődés a nyári szezonra. Annyi már biztos, hogy a jelentős állami támogatásnak köszönhetően látványos koncertek, zenés darabok érkeznek Dunakeszire,  A helyszín marad a Katondombon, ahol a nemrég kiépített közvilágítás is segíti majd a hangulatteremtést.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...