Sport

Dinamikusan nő a VSD úszószakosztályában sportoló fiatalok létszáma

A VS Dunakeszi 20 szakosztálya közül a legdinamikusabban az úszószakosztály létszáma bővül, melyben napjainkban már háromszáznál is több fiatal úszik. A sportágat választók létszámának gyarapodásában nagy szerepet játszik a 8 hetes nyári úszótábor is, melyben 350 gyerek vett részt, akik többsége szeptemberben is visszatért az uszodába.

A fiatalok fejlődését és rendszeres úszóedzéseit szerencsére nálunk nem érinti az országszerte tapasztalható uszoda bezárások. Még ha kisebb felületen, de tudunk dolgozni, ami nagy érték és lehetőség. Számunkra nagy előre lépési lehetőség lesz, amikor a Dunakeszi Diáknegyedben épülő sportuszoda elkészül, és még több pályán tudjuk folytatni azt a munkát, amit az 5 kiváló edzőnkkel elkezdtünk. „Nagyon fontos számunkra egy olyan úszóiskolai alap megteremtése, ami ontani tudja magából az utánpótlás versenyzőket” – mondta Pasku Balázs,  a Városi Sportegyesület Dunakeszi úszószakosztályának vezetője.  

Saját nevelésű versenyzőink októberben megkezdték a versenyzést, célunk, hogy a következő szezonban minél több versenyen megmérettessük magunkat. Berta Barbara a sikeres egyetemi Európa-bajnokság után újra rajtkőre áll és dolgozik tovább a profi stáb segítségével, azért, hogy a folyamatosan erősnek mondható élmezőnyben még előrébb kerülhessen.

Oktatásaink hétfőtől vasárnapig minden korosztályban és tudásszinten zajlik. Edzéseinkre, vízhez szoktatáshoz 4 éves kortól várjuk a jelentkezőket.

Somfai Krisztina

Még szintén érdekelheti...