Sport

Ők lettek Pest megye legjobb sportolói – Idén is taroltak a dunakeszi és a váci sportolók

A Sportkarácsony Pest megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója. Különleges alkalom, amikor Pest Megye Közgyűlése köszönetet mond mindazoknak, akik kimagasló, példamutató teljesítményre voltak képesek.

A december 16-i ünnepségen Szabó István, a közgyűlés elnöke köszöntötte a sportolókat: „A sport minden, ami az emberben a legjobb. Bátorság, kitartás, erő és energia, a folyamatos változás és fejlődés lehetősége. És ami a legfontosabb: a jövőbe vetett hitet és az egymás iránti bizalmat erősíti. Olyan erőt ad, amivel nem csak a sportban, de az élet minden területén sikereket érhetünk el.” Beszédét azzal zárta, hogy megköszönte a díjazottak erőfeszítéseit:”Önök jelentik számunkra a bizonyítékot arra, hogy mindez lehetséges. Hogy nem a véletlenek és a szerencse emeli fel az embert, hanem az elhivatottság, a tervezés, a tudás és az erőfeszítés. Hogy megéri tanulni és gyakorolni minden álló nap és annak minden lehetséges percében.”

DUNAKESZI DÍJAZOTTAK:

Pest Megye Közgyűlése speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA I. DÍJ elismerésben részesíti Pálos Péter para asztaliteniszezőt a Városi Sportegyesület Dunakeszi versenyzőjét.

Pálos Péter kétszeres Paralimpiai bajnok, egyszeres bronzérmes. Ebben az évben három nemzetközi versenyen vett részt. Egyiptomból arany, Spanyolországból ezüst és Szlovéniából bronzéremmel tért haza. Péter jelenleg a negyedik olimpiájára készül.

Edzője: Lindner Ádám

***

Pest Megye Közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája III. DÍJ elismerésben részesíti a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolát.

Az iskola többek között indult az atlétika, úszás, futsal, labdarúgás, torna Diákolimpia alapszintű és megyei versenyein. Az elmúlt tanévben az iskola tanulói országos diákolimpiai bajnokok lettek egyéni atlétikában és mezei futásban. A lány labdarúgó csapatuk bronzérmet szerzett a debreceni országos döntőben. Az országos pontversenyben 520 pontot gyűjtöttek.

Az iskola igazgatója: Papné Szalai Csilla
Az iskola testnevelői: Bajkán Katalin, Csomai Renáta, Kovál László, Karlbauer Bálint, Lőrincz László.
A díjat átvette: Bajkán Katalin és Lőrincz László testnevelők.

Pest Megye Közgyűlése női felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesíti Vetor Nikol Szabina tollaslabdázót, a Városi Sportegyesület Dunakeszi sportolóját.

Vetor Nikol Szabina a tollaslabda sportág kiválósága. Az U19-es Magyar Bajnokságon női párosban első, vegyes párosban a harmadik helyezést érte el. A felnőtt országos bajnokságon vegyes párosban ezüst, női párosban bronzérmet szerzett. Nemzetközi versenyen Cipruson, ezüstérmet nyert és részt vett a Szerbiában megrendezett Európa-bajnokságon.

Edzője: Tóth Erik

VÁCI DÍJAZOTTAK:

Pest Megye közgyűlése és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI iskolája I. DÍJ elismerésben részesíti a Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumát.

Évek óta a váci iskola a megye legeredményesebb középiskolája, akik nemcsak a sportban, hanem a tanulásban is élen járnak.
Az elmúlt tanévben is szinte minden sportágban indultak, amit a Magyar Diáksport Szövetség meghirdetett.
Az országos bajnokságokon 5 országos bajnoki címet szereztek, abból hármat atlétikában, egyet-egyet futsalban és a lány strandkézilabdában. A győzelmeken kívül további nyolc dobogós helyezést értek el. Az országos pontversenyben 2526 pontot gyűjtöttek és ezzel Pest megye legeredményesebb középiskolája lettek.

Az iskola igazgatója: Fábián Gábor
Testnevelői: Hevér János, Jendrék Miklós Niedermüllerné Karcag Ildikó, Nemes Tibor, Nagy Enikő, Nagy Péter, Steiner Krisztina
A díjat átvette: Hevér János és Nemes Tibor testnevelők.

***

Pest Megyei Diáksport Szövetség aranyérmét nyerte Büki Sarolta és Fábián Gábor.

Büki Sarolta körzeti és sportági referensként, Fábián Gábor elnökségi tagként segítette a szövetség munkáját.

Pest Megye közgyűlése általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA III. DÍJ elismerésben részesíti Briglovics Emese úszót, a Váci Vízmű SE versenyzőjét, a váci Juhász Gyula Általános Iskola tanulóját.

Emese a 2021/2022. tanévben a Pest megyei úszás diákolimpián első helyezést ért el 50 méteres hát és gyorsúszásban, ezzel továbbjutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol 50 m hátúszásban a dobogó harmadik fokára állhatott. Az egyesületi országos bajnokságon több versenyszámban eredményesen szerepelt.

Edzője: Tószegi Márton
Testnevelője: Károly Melinda

***

­­ Pest Megye közgyűlése általános iskolás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI DIÁKSPORTOLÓJA II. DÍJ elismerésben részesíti Balogh Antónia triatlonistát, a Vágta Multisport Club versenyzőjét, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóját.

2022-ben Balogh Antónia három rokon sportágban is eredményesen szerepelt az országos döntőn. Korosztályában ezüstérmet nyert aquatlon, duatlon és triatlon sportágban is.
Az atlétika egyéni és pályabajnokság 1500 méteres síkfutásban a hatodik, a mezei futás országon döntőjén az ötödik helyet szerezte meg.
Edzője: Horváth László
Testnevelője: Kareczkiné Csernák Dóra

Forrás: pestmegye.hu

Címlap képünkön a dunakeszi sportolók és sportvezetők!

Még szintén érdekelheti...