Kitekintő

Több mint 650 ezer forint gyűlt össze a kosdi pálinkamustra és forraltbor-főző versenyen

Jótékonysági céllal szerveztek Kosdon szombaton forraltbor-főző és pálinka versenyt, mint arról korábban lapunk is beszámolt. A szervezők tájékoztatása szerint a kilencedik alkalommal zajlott közösségi esemény keretében a rendezvény teljes bevétele 658 ezer forint lett.

A befolyt összeget a kosdi római katolikus templom orgonájának felújítására és a református templom renoválási költségeire ajánlják fel – tudósít a rendezvényről a 0627.hu.

Ezúttal nyolc csapat indult a forralt bor versenyen. A Katolikus egyház, Református egyház, ÖNTEK, Dunakanyar Média, Kollárék, Fehér Dániel (Gratia Nostra), gazdák és a Robirtok. Első helyezett és a vándorkupa nyertese a Dunakanyar Média csapata lett. Második a Robirtok csapata, harmadik az ÖNTEK és a gazdák csapata lett. A pálinkaversenyen első és második helyezett Muszkalay Tibor, harmadik és negyedik Korbely Zsolt lett.

A legtöbb adományt az ÖNTEK csapata gyűjtötte, összesen 82 ezer kétszáz forintot. A rendezvény kiemelt támogatói: Nagygyörgy Sámuel aki kétszázezer, és Lunczer Attila, a rendezvény fővédnöke, aki százezer forinttal járult hozzá a nemes célhoz. A befolyt összeg, fele-fele arányban az egyházi vezetőknek a héten átadásra kerül – zárta sorait közösségi oldalán Tőrincsiné Varjú Gabriella, aki egyúttal köszönetét kis kifejezte: “Köszönjük a csapatoknak, a vendégeknek a részvételt, a Rozmaringosoknak a műsort. A zsűrinek a forraltbor és a pálinka versenyen a magas színvonalú munkát. Ezer hála a rendezvény lebonyolításában aktívan segítőknek, köszönjük a zenét, a profi fotókat. Köszönjük Kosd Község Önkormányzatának, hogy ingyen biztosította a rendezvény helyszínét.”

Még szintén érdekelheti...