oktatás

Tehetségekből sosincs hiány!

2023-ban ismét a fiatal tehetségeké a főszerep! A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) által meghirdetett „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram keretében a 2022/23-as tanévben újabb 89 diák részesült támogatásban.

A vállalat évek óta kiemelten kezeli a váci és a Beremendi Cementgyár környékén élő tehetséges fiatalok támogatását. Legyen szó zene, sport vagy művészettel kapcsolatos tevékenységről, minden évben kiemelkedő tehetségekkel gazdagodik a program. Ezek a fiatalok bizonyítják azt, hogy tanulni érdemes!

A nyertes tanulók tíz hónapon keresztül kapják az elnyert ösztöndíjat, amely az általános iskolásoknak havonta 8 000 forintos, míg a középiskolásoknak 10 000 forintos támogatást jelent. Az ösztöndíjban részesültek közül többen éveken keresztül részesülnek a támogatásban folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként.

A 2022/2023-as tanévben a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány kuratóriuma Vácott 46 ösztöndíjat osztott ki 21 általános iskolás és 25 középiskolás diák részére, míg Beremenden összesen 43 fő, 31 általános iskolás és 12 középiskolás tanuló részesült a program keretében támogatásban.

Az ünnepélyes átadásokat idén januárban, személyes keretek között tartották mindkét térségben, hogy közösen összegyűlve megünnepeljék a fiatal tehetségeket.

Az idei tanévben 5 fő részesült emelt összegű támogatásban; Vácról 1 diák, míg a beremendi régióból 4 tanuló számára biztosítják a magasabb értékű ösztöndíjat.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram keretében Vácott a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen 113 millió forinttal támogatott közel 1500 tehetséges tanulót.

Még szintén érdekelheti...