Jótékonyság

Fények Háza – új „Lámpás Család” született

Fecskebölcső kihelyezéssel és házszenteléssel avatta új családias lakóotthonát Gödön a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány. A Szervezet immáron három évtizede több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben.

A Göd Város szívében megnyitott emberléptékű otthonba olyan értelmi fogyatékossággal élő lakók költöztek, akik közül többen az Alapítvány egyik helyi kézműves műhelyében dolgoznak, illetve a szervezet kortárs képzőművészeti programjának alkotó „kismaestrói”.

Az Alapítvány több mint 20 éve biztosít értelmi sérült munkatársai számára valódi munkahelyeket, ahol kézműves kismestereik környezettudatos módon minőségi re-design termékek készítésével és számos hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak.

Képzőművészeti programjuk lehetőséget nyújt az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttnek, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket.

Az új „Lámpás Család” születésének rendhagyó ünnepségén Tuzson Bence országgyűlési képviselő, kormányzati államtitkár köszöntötte az egybegyűlteket majd Dr. Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár mondott megnyitó beszédet továbbá köszöntő beszédet mondott Juhász Attila, az Alapítvány jószolgálati nagykövete, a Piramis Építőház Kft. ügyvezető tulajdonosa, az Újház Zrt. igazgatóságának elnöke.

A házszentelési szertartást a Lámpások lelki pásztora, Lak Gábor atya végezte. A meghívott vendégeket az otthon lakói mellett Varga Zoltán, az Alapítvány elnöke köszöntötte.

A megnyitó ünnepségen a közös képzőművészti alkotás után a Zöld Dunakanyar Alapítvány vezetőivel helyeztek fel fecskebölcsőket és ültettek virágot az egybegyűltek.

Még szintén érdekelheti...