Kultúra

Indul a 13. Dunakanyar Hangja tehetségkutató énekverseny

Április 16-án vasárnap kezdetét veszi az ország legnagyobb és legrégebbi tehetségkutató énekversenye a Dunakanyar Hangja. A három fordulós versenyre már lehet jelentkezni; a szervezők sajtótájékoztató keretében ismertették a legfontosabb tudnivalókat és bemutatkozott az idei zsűri is.

A méltán népszerű énekversenynek ezúttal is a váci Madách Imre Művelődési Központ ad otthont. A válogatás napján (április 16. vasárnap) déltől egészen este 8 óráig várják a jelentkezőket. Akik szeretnék megmutatni és megmérettetni énektudásukat, azoknak előzetesen e-mailben kell jelentkezni a versenyre a címen, de a hivatalos regisztráció a helyszínen, a válogatás napján lesz. Bárki bármilyen műfajban nevezhet, mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők. Az énekversenyen 7-14 éves korig külön gyermek kategóriában is lehet indulni, a felnőtt kategóriában kortól függetlenül bárki megmutathatja énektudását. 

A Dunakanyar Hangja elnevezésű tehetségkutató ötletgazdája és főszervezője Wernke Ádám a sajtótájékoztatón elmondta: nagyon büszke arra, hogy immáron 13. alkalommal hirdethették meg az országosan is elismert rendezvényt, amelynek megszervezését Vác Város Önkormányzata, a Madách Imre Művelődési Központ és több váci vállalkozás is segítette. Kiemelte: Az énekverseny kitűnő előszobája lehet egy sikeres zenei karriernek, hiszen itt a résztvevők a zsűritől őszinte építő jellegű kritikákat kapnak, megtapasztalhatják milyen érzés nagy színpadon állni és nagy közönség előtt énekelni, valamint számos ismeretségre is szert tehetnek. A Dunakanyar Hangja énekverseny egy nagyon barátságos és vidám hangulatú verseny, ahol mindenki értékes tapasztalatokat gyűjthet, és örök élményekkel gazdagodhat. 

A szakmai zsűriben ezúttal is négyen értékelik majd a produkciókat (balról jobbra): Patrik Judit – énekes, zenetanár, Zoller Zsolt – énekes, zongorista, Kováts Vera – énekes, színművész, Zola – énekes, dalszerző 

Mint azt a zsűri tagjai elmondták: nagyon fontos, hogy a válogatásra mindenki jó minőségű zenei alapot hozzon magával, illetve ha zenei kísérettel érkezik, akkor azt a regisztrációnál előre jelezze. Bármilyen műfajban lehet indulni, legyen az pop, rock, jazz, musical, operett, népdal, rap vagy akár saját dal, teljesen mindegy mit képvisel a versenyző, a zsűri minden esetben az összképet fogja értékelni és szakmai útmutatással segíteni a tehetséges előadókat. 

A verseny három fordulóból áll: válogatás, elődöntő, döntő. A tematika szerint a válogatáson nincs semmi megkötés, bármilyen dallal lehet indulni, a továbbjutóknak viszont az elődöntőben már csak magyar nyelvű szerzeményekkel lehet bizonyítaniuk, a döntőben pedig a zsűrivel közösen választják majd ki az igazán testhezálló dalokat.

A győztes idén is rengeteg értékes nyereménnyel gazdagodhat, többek között egy két személyre szóló wellnessel a zalaegerszegi négy csillagos Willis Hotel jóvoltából, valamint egy két személyes vacsorameghívás a budapesti Ropogós bistro & gardenbe, de a győztesé lehet a váci Édes Vonal cukrászműhely csodaszép tortája is. A gyermek kategória győztesének a kosdi RoBirtok ajánlott fel egy fantasztikus családi hétvégi kikapcsolódást, de számos ajándékcsomag, oklevél és csodaszép serlegek is gazdára találnak majd. 

Az érdeklődő nézők számára a válogatás ingyenes, az elődöntő 500 Ft, a döntő-finálé gálaestre pedig 1000 Ft a belépő. 

Bővebb info:  https://www.facebook.com/dunakanyarhangja2010 

Facebook esemény: https://fb.me/e/20O3glr52 

Még szintén érdekelheti...