Kultúra

Jól halad Vácott a Memento Mori forgatása

A múlt hetiekkel együtt már tizenöt váci forgatási napon kerekedett a Fehérek temploma kriptájában 1994-ben előkerült egyedülálló temetkezési leletegyüttes megtalálásán alapuló, de természetesen fikciós elemeket is tartalmazó Memento Mori című kalandfilm története. Ezen a héten újabb három napon át dolgozott, dolgozik a stáb a városban. Végül a jövő héten budapesti forgatások következnek.

– Nagyon jól haladunk, pont úgy, ahogy terveztük. Tudni kell, hogy mindig az előkészítés viszi el a legtöbb időt. E mögött a munka mögött is több hónap, sőt, év van, és ilyenkor derül ki, hogy jó munkát végeztünk-e az előkészítéskor vagy sem. Én ki merem jelenteni, hogy nagyon jól előkészítettük a forgatást, hozzáteszem, kiváló a stáb, mindenki profi, így aztán takkra ott tartunk, ahol kell – nyilatkozta érdeklődésünkre egy, a Fehérek templomában telő forgatási napon Kiss Stefán Mónika producer-rendező.
Arról is kérdeztük, hogy érzik magukat Vácott, milyen tapasztalatokat szereztek.

Kiss Stefán Mónika producer-rendező

– A magam részéről imádom Vácot, nagy szerelmese lettem a városnak, lehet, hogy nézek is majd itt valami kis házat. Főleg gyalog szoktam járni a forgatásokra, mert imádok sétálni ezeken az utcákon, fotózni, gyönyörű épületeket, szobrokat látok, egyszerűen nem tudok betelni ezzel a látvánnyal. Már vannak kedvenc éttermeink a stábbal együtt, de még folytatjuk e téren is a felfedezést. És további lelki pluszt ad, hogy nagyon kedvesek a helyiek, annyira jól esik például, hogy sokan rám köszönnek, amikor megyek egy-egy helyszínre, meg-megállítanak egy kicsit, hihetetlenül felemelő, hogy sokan, egyre többen tudják, hogy itt valami nagydolog történik – fogalmazott a rendező.

Felvétel előtti egyeztetés: Reviczky Gábor, Trokán Nóra és Kiss Stefán Mónika

Kiss Stefán Mónika kiemelte azt is: reméli, hogy a film Vác hírnevét is öregbíti majd, ahogy várakozása szerint a helyiek büszkék lesznek rá, hogy itt forgott a „Memento Mori – A váci legenda” című film.
– Annál is inkább bízom ebben, mert számos váci statiszta csatlakozott hozzánk, boldogan láttam, milyen lelkesek mindannyian, ezúton is köszönöm mindegyiküknek a közreműködést – mondta a rendező.

Ribáry Zoltán

Még szintén érdekelheti...