Kultúra

Tartalmas programok a sződligeti Duna-parti parkszínpadon

Mint arról a Dunakanyar Régió is beszámolt, 2020 márciusában vetődött fel újra a Sződligeti Parkszínpad sorsának kérdése a helyi Facebook-csoportban. A lapunknak nyilatkozó Molnár Blanka elmondta: sok-sok támogató hozzászólás érkezett, hogy milyen nagyszerű programok voltak régen a parkszínpadon, és milyen jó lenne, ha újra működne.

Ezt követően egy kis, helyi lakosokból álló lelkes csapat állt össze és kezdett el együtt dolgozni azért, hogy a parkszínpad hagyománya újjáéledhessen. Sok-sok önkéntes fáradhatatlan munkájával, valamint helyi és környékbeli lakosok, vállalkozók és iskolák nagylelkű segítségével, támogatásával 2021 nyarára elkészültünk a munkálatokkal és megtarthattuk az első szezont a felújított parkszínpadon! – ismertette Molnár Blanka, aki hozzátette: fontos, hogy kezdeményezésünk politikamentes, politikai pártoktól független és az is marad! Ezt emelik ki a szodligeti-parkszinpad.hu honlapjukon is.

Az eltelt idő eredményei között ismertetik azt is, hogy az egyesületet hivatalosan is bejegyezték, nonprofit szervezetként múködnek. Miközben a sződligeti Duna-parti parkszínpad felújítása 2022-ben is folytatódott, melynek eredményeként idén is tartalmas programokkal nyitotta meg kapuit a Dunakanyar egyetlen szabadtéri parkszínpada, amely – többek között – filmvetítések, irodalmi estek, színházi előadások, koncertek helyszíne.

A közösség egy hangulatos kisfilmmel invitálja a közönséget a kulturális és zenei programok megtekintésére.

Együttműködésre léptek a váci JazzMine jazzklubbal is, melynek köszönhetően idén még több, színesebb programokkal és magasabb színvonalú környezetben várják a sződligeti parkszínpadra látogatókat! Idén áprilisban itt írtunk a parkszínpadról:

Még szintén érdekelheti...