Kultúra

Matricákon Dunakeszi nevezetességei

Fontosnak tartjuk, hogy a város lakói – kicsik és nagyok egyaránt – megismerjék Dunakeszi közel nyolc évszázados múltját, a település értékeit, melyet a felnőttek számára helytörténeti írásokkal, Dunakeszi történetét bemutató könyv megjelentetésével, a régmúlt sztorijait ismertető kiadvánnyal, míg a gyerekek érdeklődését felkeltő mesekönyvvel segítjük – mondta kedd reggel Dióssi Csaba polgármester a Szent István Általános Iskolában, ahol elsőként mutatták be a város legújabb kiadványát, a Gyűjtsd össze Dunakeszit! matricás albumot.

Dióssi Csaba polgármester és dr. Kerekes Dóra nyilatkozik a Telekeszi TV riporterének, Dobay Mártának

– Meggyőződésem, hogy aki ismeri Dunakeszi történetét, az sokkal jobban is kötődik a városhoz, az itt élő közösségekhez. Ezt szeretnénk elősegíteni a már említett kiadványokkal, a helytörténeti gyűjteményünkkel, az óvodások és az iskolások részére szervezett helytörténeti foglalkozásokkal – mondta a város polgármestere. Dióssi Csaba szerint a nagycsoportos óvodások és az alsó tagozatos általános iskolások részére készített matricás album nagyszerűen illeszkedik a városi kiadványok kollekciójába, amely a gyerekek számára érdekes és sok hasznos információt tartalmaz.

A polgármester elsőként Laczkovich Krisztinának, a Szent István Általános Iskola igazgatójának adta át az albumot és a matricákat

Köszönetet mondott dr. Kerekes Dórának, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjének, a Gyűjtsd össze Dunakeszit! matricás album ötletgazdájának és a nyugdíjas klub tagjainak, akik hosszú heteken át csomagolták a több százezer matricát.

Az önkormányzat kiadásában megjelent albumról dr. Kerekes Dóra elmondta, hogy 71 matricát kell összegyűjteniük a gyerekeknek, de a kiváló óvodai szereplés és a kimagasló iskolai teljesítmény elismeréseként jutalomként is hozzájuthatnak néhányhoz.  

 – Van három matrica, melyeket kizárólag a városi rendezvényeken lehet elnyerni a sikeres feladat megoldásának jutalmaként – ismertette az ötletgazda, aki azt is elmondta, hogy a 71 matricát 2023. május 1. és 2024. május 1. közötti időszakban gyűjthetik össze a gyerekek, akik a jövő évi majálison a fődíjért is versenyezhetnek.

A tájékoztatón azt is megtudhattuk, hogy a városi rendezvényeken lesznek cserepontok, az iskolákban, az óvodákban is cserélhetnek matricát a gyerekek, mert annyi van, amennyi album. A matricákon Dunakeszi látványosságai, épületei és számtalan érdekes dolog látható. Az album főszereplője az a kutyus, amit a helyiek közönségszavazás keretén belül Zokninak neveztek el. (közönségszavazás keretén belül Zokninak neveztek el. forrás: dunakeszipost.hu)

Az albumot Dióssi Csaba polgármester és dr. Kerekes Dóra, a kiadvány szerkesztője elsőként a Szent István Általános Iskolában Laczkovich Krisztina igazgató asszonynak és a tanulóknak adták át, akik nagy örömmel fogadták azt, és azonnal elkezdték beragasztani a matricákat.

Mint elhangzott, a majálison a Gyűjtsd össze Dunakeszit! sátorban újabb matricákat kaphatnak a gyerekek, ha ügyesen megoldják a fejtörőt.  A további matricák Dunakeszi Kártya-elfogadóhelyeken, a József Attila Művelődési Központban és az önkormányzat ügyfélszolgálatán megvásárolhatók.
(Vetési)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...