ünnep

Az édesanyák tiszteletére

Anyák napját és kerek évfordulós ünnepséget tartott a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub. Színvonalas műsorral színezett tartalmas délutánt töltöttek együtt.

Régi jól bevált szokás a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klubnál, hogy kéthetente összehívják tagjaikat és vagy a bázisukon szerveznek programot, vagy, ahogy a nevük is jelzi, buszos kirándulásra indulnak. Legutóbbi találkozójuk apropóját az anyák napja ihlette, és ha már úgyis sokan összejönnek ilyenkor, megragadták az alkalmat és köszöntötték mindazokat, akik idén kerek születésnapot ünnepelnek. A több mint kétórás rendezvényre Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba is hivatalos volt, aki mindig szívesen tesz eleget ezeknek a meghívásoknak. Kedves köszöntő szavait aznapi Facebook-bejegyzésében is összefoglalta: „Ez fontos kezdeményezés minden évben az egyesületnél, mert többen vannak a tagok közül, akiket már nem vesz körül család, de itt gondoskodnak róluk, figyelnek, vigyáznak rájuk. Apaként, és nagypapaként láttam és látom, hogy milyen kötődés tud kialakulni anya és gyermeke között, de férfiként csak elképzelni tudom, milyen mély is ez a kapcsolat. Számomra az édesanya a szeretet és az önfeláldozás szimbóluma. Kívánom, hogy aki csak teheti, élje meg családi körben a közelgő anyák napja ünnepét, és köszönöm, hogy a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub erre is odafigyel a tagjai érdekében”.

A klub annyira odafigyel, hogy a kiemelt alkalmakkor látványos és színvonalas műsorral kedveskednek tagjaiknak, összekötve a fiatalabb és az idősebb generációt. Ezúttal is felléptek náluk a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, a Bárdos Lajos Általános Iskola diákjai, a saját énekkaruk, a Lendület Tánccsoport és verset mondtak tagjaik. Mint a polgármester is megjegyezte, a kultúra eszközeit, amelyeket ott akkor felvonultattak, fejezi ki legjobban az érzéseket, az ünnep hangulatát.

Jelenleg 337 taggal büszkélkedhetnek, akik közül 35 idős hölgyet és urat dallal, virággal és üdvözlő lappal is köszöntöttek, mert idén kerek születésnapot ünnepelnek. Itt kapott egy gyönyörű csokor virágot Merksz Ferencné Margit néni, mert idén tölti be 100. esztendejét. Isten éltesse az ünnepelteket!

Dunakanyar Régió/Szeredi Helga

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...