időjárás

Felhőszakadás Dunakeszin

Hatalmas felhőszakadásra ébredt Dunakeszi. A település számos pontján árasztott el az eső pincéket, utcákat, kerteket. Pethő Krisztián önkormányzati képviselő kora reggeltől járta a körzete utcáit, hogy felmérve a károkat, intézkedjen a villámárvizek megszüntetésére. Tapasztalairól kérdeztük a képviselőt.

-Kora reggel elindultam a 8. számú körzetembe felmérni, hogy az eső mit okozott. Ennek a körzetnek jó néhány utcája és tere különösen problémás, amikor túl sok a csapadék. Szerencsés vagyok, mert olyan a munkahelyem, hogy szükség esetén foglalkozhatok a képviselői teendőimmel. Az első telefont a Konrád Ignácz utcából kaptam, ahol az egyik pincében már nagy mennyiségben állt a víz. Hívtam a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, hogy a megadott címre jöjjenek szivattyúzni. Utána mentem a dr. Babicz Béla és a Bayer Emil utcákba, ahol a szikkasztók is már nehezen bírták a sok vizet. A Bem utcában beszakadt az útburkolat, ezt jeleztem a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársainak, akik a balesetveszély elkerülése érdekében körbe kerítették a sérült útszakaszt.

A Blaha Lujza utcában is megtelt az egyik lakó pincéje vízzel, ott már az Újpesti Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai szivattyúztak. A következő utam a Szent Erzsébet Óvodához vezetett, melyet szinte teljesen elárasztott a víz. A fótiak akkor már ott dolgoztak szivattyújukkal. Hozzáteszem, hogy a fótiakkal és az újpestiekkel is együttműködési szerződése van a városnak. A kárelhárításban hasonló esetekben a továbbiakban is számíthatunk rájuk.

Katona M. István

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...