gasztronómia

Megnyílt az I. Dunakeszi Borsétány

Hat neves pincészet – Tokajtól Dunakeszin át a szekszárdi borvidékig – képviselteti magát a hagyományteremtő céllal megrendezett Dunakeszi Borsétányon, melyet péntek kora este Dióssi Csaba polgármester nyitott meg a borászok társaságában.

Kegyes volt a rendezvényhez az időjárás, az egész napos felhőszakadás után napsütéses koraesti idő fogadta a Duna-partra érkezőket.

A közkívánatra szervezett Dunakeszi Borsétányt Dióssi Csaba polgármester nyitotta meg a neves borászok, és a két műsorvezető, Kundlya Zsófia és Pethő Krisztián társaságában

A köszöntőbeszéd és a kiállító pincészetek bemutatását követően a programnak megfelelően könnyűzenei aláfestés alatt fedezhetik fel az emberek a különböző tájegységek borait. A vasárnapig tartó rendezvénysorozaton nemcsak a felnőttekre gondoltak a szervezők, hanem délelőtti gyerekprogramokkal is készülnek a kilátogató családok számára, mese mozi, és gyermek koncert várja a vendégeket.

Dióssi Csaba kiemelte, reméli, hogy a februári böllérversenyhez hasonlóan népszerű lesz az esemény és a következő években is visszatérő programként tekinthetnek a Dunakeszi Borsétányra. A finom borok ízlelgetése, a kellemes zenehallgatás mellett arra is lehetőség kínálkozik, hogy az érdeklődők megismerjék a borkészítés, a szőlőművelés szakmai fortélyait.

V. Zs.
Fotó: KesziPress és Tóta Krisztián

Még szintén érdekelheti...