fejlesztés

Az ipolydamásdi híd magyar oldalon átadásra kész

A híd átadása a szlovák oldali forgalomba helyezési eljárás elhúzódása miatt csúszik – közölte az Ipolydamásd és Helemba között megépült híddal kapcsolatban az ipolydamásdi önkormányzat, amely szerint vélhetően július végén már megtörténhet a híd hivatalos átadása – írja 0627.hu.  

Mint közleményében az önkormányzat írja: ez egy bonyolult folyamat, amire innen Magyarországról senkinek semmilyen ráhatása nincs. Magyar oldalon a híd minden szükséges engedéllyel rendelkezik, átadásra kész.

Korábban a parameter.sk-nak Farkas Iván, a Nyitra Megyei Önkormányzatban a Szövetség párt frakcióvezetői pozícióját betöltő politikus elmondta, hogy az építmény tavaly decemberben készült el, a szlovákiai oldalon a létesítményre vezető út megyei beruházásként épült és csupán idén áprilisban készült el. Ennek oka, hogy az építkezés során előre nem látható bonyodalmak léptek fel, különösen az esővíz elvezetését illetően. Májusban aztán elkezdődött az építkezés műszaki, hatósági átadása-átvétele, és ez a kollaudáció még mindig folyamatban van. Ez a használatbavételi engedélyezés elhúzódhat, mivel nagy kiterjedésű, drága beruházásról van szó.

Farkas Iván a parameter.sk-nak leszögezte, hogy Magyarországon a jogi átruházási folyamat már lezárult, tehát az már nem lehet a híd átadásának akadálya.

Mint arról a Dunakanyar Régió korábbi cikkében beszámolt, Ipolydamásd peremén már tavaly elkészült a körforgalmi csomópont, melyhez csatlakozva építették meg az Ipoly-hídhoz vezető közutat is. Szob és Ipolydamásd között elkészült a kerékpárút. Az Ipoly mellett kanyargó új szakasszal Budapesttől egészen a szlovák határig teljessé vált az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút, melyen a hídon átkelve a turisták megközelíthetik Helembát és a gyönyörű Felvidéket.

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...