fejlesztés

Tuzson Bence: a családok támogatásán keresztül lehet erős országot létrehozni

A család áll a kormány politikájának középpontjában, mert a családok támogatásán keresztül lehet erős országot létrehozni – mondta Tuzson Bence igazságügyi miniszter kedden Fóton, a Boglárka bölcsőde új épületének átadásán.

Tuzson Bence, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, úgy fogalmazott: közösséget úgy lehet igazán építeni, „ha a legkisebbeket segítjük, hiszen rajtuk keresztül a családokat segítjük”. A családok megerősítésével pedig erős közösség, erős város jöhet létre.


    A miniszter felidézte, hogy 2014-től 300 új bölcsődei férőhely jött létre a választókerületben.
    Hozzátette: országosan 2790 a bölcsődék száma, a 63 ezer férőhely pedig a duplája annak, mint ami 2010-ben volt.
Kitért arra is, hogy Fóton jelentős fejlődés ment végbe az utóbbi időszakban. Úgy fogalmazott: sok minden múlik azon, hogy helyben megvannak-e az elképzelések, az erő, az akarat arra, hogy fejlesszék a települést, mint Fóton.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter, a térség fideszes országgyûlési képviselõje beszédet mond a Boglárka bölcsõde új épületének átadásán


    Tuzson Bence a nevelők munkáját megköszönve hangsúlyozta: szükség van a gyermekekkel foglalkozók elkötelezettségére is, „hiszen ez nem egy foglalkozás, ez sokkal több annál. Gyerekekkel csak úgy lehet foglalkozni, ha valaki ezt szívvel-lélekkel csinálja” – hangsúlyozta.
    Vass György polgármester (Fidesz) egyebek mellett azt emelte ki, hogy nagy szükség volt a bölcsőde bővítésére, hiszen a város lakossága évről évre gyarapszik, és a település a rendelkezésre álló kapacitásokat lassan kinövi.


    A 28 férőhelyes, mintegy 300 négyzetméteres alapterületű új épületben két csoportszoba van, a kiszolgáló helyiségek mellett pedig mozgásfejlesztő szoba is található. A Boglárka bölcsőde fejlesztéseként létrejött új épület a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg mintegy 346 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

MTI

Még szintén érdekelheti...