aktuális

Egy napra Dunakeszi volt a szenior örömtáncosok fővárosa

Négyszáz örökifjú hölgy és húsz szép korú úriember több órán át ropta a csacsacsát, a rock and rollt, a látványos körtáncot a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium sportcsarnokában szombaton, ahol a helyi REdit Idősbarát Egyesület országos örömtánc napot rendezett, melyre 40 településről érkeztek a tánc, a mozgás örök  szerelmesei. A nagy sikerű program fővédnöke Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere volt.

Gyere, táncolj még Dunán innen-Tiszán túl! – ismertette a rendezvény nagyon találó nevét a program főszervezője, Radvánszki Edit, aki a Dunakanyar Régiónak adott nyilatkozatában kiemelte: az ország mind a négy szegletében ismert REdit Szenior Örömtánc Klub egy szintet lépett azáltal, hogy létrehozta az évek óta dédelgetett álmát, a REdit Idősbarát Egyesületet.

-A REdit Idősbarát Egyesületet márciusban jegyezték be, ez az első nyilvános programja, melynek fővédnöke Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, akinek és számos támogatómnak nagyon hálás vagyok az önzetlen segítségért, aminek köszönhetően zavartalanul rendezhetjük meg az országos örömtánc-találkozót – fogalmazott Radvánszki Edit, aki nemcsak remek szervező, de kiváló táncoktató is.

-A 40 településről érkezett 420 táncost négy oktatótársammal közösen készítettük fel az országos rendezvényre. A több órás programban bemutatásra kerülő táncokat a szeniortánccsoportok tagjai még otthon begyakorolták a saját oktatójuk irányításával. Táncos kedvű barátaink között vannak a dunakesziek mellett – hogy csak néhány települést említsek – akik Nyíregyházáról, Esztergomból, Komáromból, Sümegről, Budapestről, Dabasról, Szolnokról, Kistarcsáról, Pécsről érkeztek

Radvánszki Edit – a lapunknak adott nyilatkozat után – a látványos program kezdetén köszöntötte a táncosokat és kísérőiket, az új egyesület pólójával fejezte ki elismerésüket a rendezvényeiken fellépő Kundlya Zsófiának és ifjú tanítványainak, a tevékenységüket önzetlenül segítő Takács Editnek, a Dunakeszi Programiroda munkatársának.

Csoma Attila, az önkormányzat Gondoskodjuk az Idősekről tanácsnoka, önkormányzati képviselő, a József Attila Művelődési Központ igazgatója kedves szavakkal üdvözölte a Dunakeszire érkezett szeniortánccsoportok tagjait.  

– Nagy öröm számomra, hogy az ország minden részéből jöttek, vállalták az utazás kalandját a közös táncért, a közösségi élményért. Ez a bátorság és ez a kis kalandvágy kell az élethez, ez édesíti meg az életet, ez adja a sava-borsát – fogalmazott Csoma Attila, aki azt kívánta az idősebb generáció képviselőinek, hogy tartsák meg szívükben, lelkükben ezt az életérzést.

A köszöntők után Kundlya Zsófia általános iskoláskorú pomponos tanítványainak látványos bemutatóját vastapssal jutalmazták a szenior csoportok tagjai. A jól szervezett, pergő ritmusú felvezetés után következett a nap fő attrakciója, a 420 szeniortáncos életörömöt sugárzó táncos produkciója, melyben számos formációt mutattak be.

„Ép testben ép lélek!” – örökérvényű kijelentéssel köszöntötte a táncosokat a rendezvény fővédnöke, Dióssi Csaba polgármester, akinek gondolatait a dunakeszipost.hu közölte. A városvezető köszönetet mondott az egyesület tagjainak, a lakosságnak és mindenkinek, aki részt vett ezen a generációkat összekötő eseményen.

„Napi szinten sportolok, ezért igazán közel áll hozzám ez az esemény. Örömmel vállaltam el a megtisztelő fővédnöki felkérést. A fittség egy hihetetlenül jó érzés, és ez itt maximálisan tetten érhető” – mondta.

A polgármester az aktivitás jelentőségét hangsúlyozta, amely nem csak az egészség megőrzése érdekében, de a család és a barátok együttlétében is kulcsfontosságú, a legjobb módszer a testi, szellemi frissesség megtartására is.

A rendezvényről, az immár országszerte népszerű örömtánc „mozgalom” közösségformáló jelentőségéről így vallott Radvánszki Edit: „A cél nem csak a tánc, hanem egymás megismerése, a barátságok kialakulása, a kitörő hangulat megteremtése. Meg akarjuk törni a generációs szakadékot.

Üzenem: egyáltalán nem olyan borzasztó megöregedni, főleg így”.

Aki ott volt a rendezvényen, és látta a 420 örökifjú önfeledt táncát, az örömteli együttlét szép pillanatait, az teljes mértékben azonosul Radvánszki Edit legfontosabb üzenetével: „egyáltalán nem olyan borzasztó megöregedni, főleg így”. 

Vetési Imre

Fotó: KesziPress/Dióssi Csaba közösségi oldala

Még szintén érdekelheti...