fejlesztés

Sipos Dávid: Az új víztorony megoldja 3000 háztartás víznyomás problémáját

A DMRV Zrt. a Dunakanyar több mint húsz településén megvalósuló mintegy 19 milliárd forintos fejlesztések keretében Dunakeszin például új víztorony és vízvezeték-hálózat kiépítésével mintegy 3000 háztartás víznyomás problémáját oldja meg a Toldi lakóparkban, a Tóváros lakóparkban, az Alagliget lakóparkban és még számos környező utcában. A fejlesztésről a körzet önkormányzati képviselőjét, Sipos Dávid alpolgármestert kérdeztük.

-Jelentős fejlesztésnek vagyunk tanúi Dunakeszi 9-es számú önkormányzati körzetében. A Toldi utca és a Határ utca találkozásánál épített új víztoronyra és a hozzácsatlakozó vízvezeték-hálózatra óriási igény volt. A beruházás megvalósítását régóta szorgalmaztuk a DMRV Zrt.-nél, amely háromezer háztartásban élők mindennapi életét teszi komfortosabbá – jelentette ki a körzet önkormányzati képviselője.

Sipos Dávid elmondta, hogy a mintegy 1,8 milliárd forint összköltségű dunakeszi beruházás négy szakaszból állt össze.

Történelmi pillanat: Dióssi Csaba polgármester (b3) és Sipos Dávid alpolgármester (j1) a város legújabb víztornyának az elhelyezését figyelik (Fotó: Kovács Zsolt)

-Elsőként kiépítették a vízvezeték-hálózatot a Szent Imre téri régi víztorony és a Toldi utcai új víztorony helyszíne között. Második ütemben elkészült és június 21-én a helyére került az 40 méter magas, 500 köbméter kapacitású új víztorony. A harmadik ütemben egy úgynevezett nyomásfokozót építenek ki a Szent Imre téri objektumnál. Negyedik lépésként a biztonságos működtetés – és az esetleges későbbi javítások észszerű kivitelezése – érdekében zónákat alakítanak ki a rendszerben – ismertette az alpolgármester.

Sipos Dávid a Dunakanyar Régió kérdésére elmondta: a beruházás befejezése után a DMRV Zrt. rendezi az új víztorony környezetét, az önkormányzat pedig a szomszédos játszótéren újabb növények ültetését és az öntözőhálózat kiépítését tervezi. Felvetésünkre elárulta: reméli, hogy a víztorony köré tervezett kilátó építésével egykoron majd sikerül megvalósítani régi dédelgetett álmukat.  

-A város legmagasabb pontján épült fel a víztorony, amely köré – ha sikerül nyerni rá pályázati forrást – egy kilátót szeretnénk építeni, ami Dunakeszi turisztikai látványossága lehetne a város csodálatos körpanorámájával – fogalmazott Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetője.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...