aktuális

Elrajtolt a városi napközis gyermektábor Dunakeszin

Dunakeszi Város Önkormányzata segít a szünidő hasznos eltöltésében, 6 héten át teljes létszámmal fogadja a dunakeszi gyerekeket a városi napközis tábor a Duna-parton – olvasható a városi portálon.

Dunakeszi Város Önkormányzatának támogatásával megnyitott a 2023-as városi napközis gyermektábor Dunakeszi legszebb ingatlanjában, a Duna-parti Nyíltvízi Edzőközpontban. Az évről évre nagy népszerűségnek örvendő szünidői elfoglaltságot, programot és gyermekfelügyeletet biztosító kezdeményezés idén 6 héten át naponta 200 gyermeket fogad a dunakeszi családoktól.

Már hagyomány, hogy a tábor első napján Dióssi Csaba polgármester nyitja meg a „szezont”, szeretettel köszöntve a gyerekeket. „Minden évben örömmel jövök a gyerekek közé, és látom, hogy többségük nem először veszi igénybe ezt a városi szolgáltatást. Jó hangulatban, vidám társaságban és sok érdekes programmal tölthetik el itt hasznosan a hétköznapokat. Kívánom, hogy sok nyári élménnyel gazdagodjanak, sok barátot szerezzenek és hosszútávú kapcsolatokat építsenek ki” – mondta a megnyitón Dióssi Csaba. A hagyomány része az is, hogy a polgármester a város édességével, a Dunakeszi Szeletemmel ajándékozza meg a gyerekeket.

A táborozó diákokra idén is sok érdekesség vár. Mint Rákos Nikoletta táborvezető elmondta, kézműves foglalkozások tömkelegével készülnek a gyerekeknek, de elengedhetetlen eleme a turnusoknak a Ki Mit Tud? vetélkedő, a méltán népszerű focibajnokság, a homokvárépítő verseny, a számháború, a sorverseny, a kidobó. Lesz szövés polófonalból, gyöngyfűzés, ötszálas fonás, tánc és sok-sok társasjáték. „Minden turnus minden napjára készülünk ‘külsős’ programokkal is, így idén is fognak sárkányhajózni a gyerekek, lovaskocsikázni, kisállatbe-mutató érkezik a Budakeszi Vadasparkból, fellép Huzella Péter, a Görömbő Kompánia, lesz korfball- és íjászbemutató, valamint idén először Pompás mese (interaktív mesemondás) is színesíti a repertoárt” – részletezte a táborvezető.

A gyerekekre minden nap 11 pedagógus és 10-12 közösségi szolgálatát töltő középiskolás diák felügyel és foglalkoztatja őket. A turnusokra a jelentkezés alig 3 hét alatt telt be.

Tábor nyitvatartási rendje

A tábor naponta 11 órát üzemel: hétfőtől – péntekig 7:30-tól – 15:30 óráig. Ügyelet: reggel 6:30-7:30 között és du. 15:30-tól – 17:30-ig. A táborba jutáshoz igénybe vehető díjmentesen a helyi buszjárat.

Forrás: dunakeszi.hu

Fotó: Dióssi Csaba közösségi oldala

Még szintén érdekelheti...