aktuális

Figyelemfelhívás felelős ivóvíz-felhasználásra

Az elmúlt évek nyári csúcsidei tapasztalatai alapján a DMRV Zrt. szolgáltatási területén – különösen Pest vármegye alábbi településein -, a következő időszakban a vízfogyasztás jelentős emelkedése várható – adta hírül közleményében a társaság a közösségi oldalán.

• Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, Üröm, valamint

Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház.

Jelenleg társaságunk minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik: minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

Azonban a több hétig tartó száraz, aszályos időszakokban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen megemelkedhet. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a megnövekedett fogyasztási igények a vízellátó rendszer fokozott igénybevételét okozzák. A fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

Fentiekre tekintettel, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából – azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson –, az alábbiakra hívjuk fel figyelmüket:

• Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!

• Csökkentsék a növényzet locsolására használt ivóvízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát!

• Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést – utak, járdák locsolását!

Az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvízszolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében – Társaságunk vízkorlátozás elrendelését lesz kénytelen kezdeményezni.

Együttműködésüket köszönjük!

Forrás: DMRV Zrt.

Még szintén érdekelheti...