Sport

A hétvégén kezdődik a Magyar Nagydíj a hazai rajongók legnagyobb örömére

Több és nagyobb kapacitású járatot indít a MÁV, és egységes árú jegyet is lehet váltani a Formula-1 Magyar Nagydíj alkalmából, amelyet július 21. és 23. között rendeznek – közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.

A közlemény szerint a Hungaroringgel kötött megállapodás értelmében a MÁV-VOLÁN-csoport segíti a látogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutását: a MÁV-START gödöllői járatai KISS és FLIRT motorvonatokkal, a MÁV-HÉV járatok több kocsival kiegészülve közlekednek, a Volánbusz pedig ingyenes különbuszokat indít.


A jegyváltás megkönnyítése érdekében a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz érintett, menetrendszerinti járataira fixáras jegyet is bevezetnek. Az egy útra szóló „Hungaroring jegy” és az oda-vissza útra is érvényes „Hungaroring flexijegy” már elővételben megvásárolható – hívták fel a figyelmet.

Az esemény rendőri biztosítását idén is a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság hajtja végre, melyben a korábbi évekhez hasonló létszámú rendőri erő vesz részt.

A sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, ami a település és a környék forgalmát erősen leterheli. Arra kérik a mogyoródi lakosokat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges, mindenki a szokásosnál nagyobb türelemmel közlekedjen.

A versenypálya környékén és az odavezető utakon 2023. július 21. reggeltől 2023. július 24-én reggelig megállási tilalom lesz érvényben.

A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok. 

Tömegközlekedéssel a H8 HÉV-vel lehet kijutni a versenypályához. A HÉV kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring 3. számú kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban az ingyenes buszok viszik a nézőket a gödöllői MÁV, illetve HÉV megállóba.

Még szintén érdekelheti...