Kultúra

Szerdán kezdődik Királyréten a FISZ-tábor

Szerdán kezdődik és vasárnapig tart a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) hagyományos tábora, amelyen mások mellett Bánki Évával, Szécsi Noémivel, Kun Árpáddal és Visky Andrással is találkozhat majd a közönség.

Az idén huszonöt éves Fiatal Írók Szövetsége tizedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, amelynek keretében napközben líra-, próza-, kritika-, műfordításműhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este pedig felolvasásokon, szakmai beszélgetéseken, társtudományi, társművészeti programokon vehetnek részt – olvasható a szövetség közleményében.


    A kritikaműhely vezetője Balogh Gergő és Smid Róbert, a prózáé Moskát Anita, Juhász Tibor és Vörös István lesz. A szerkesztői ismeretek proszemináriumot Neszlár Sándor tartja, a líraműhelyek résztvevői Terék Annával, Lövétei Lázár Lászlóval és Kollár Árpáddal dolgozhatnak, míg a műfordítóműhely vezetője Nádasdy Ádám lesz.


    Szerda este FISZ-Durr címmel rendeznek frissen megjelent kötetek szerzőivel beszélgetést, amelyen Oláh Pétert, Magolcsay Nagy Gábort, Bányai Tibor Márkot és Sirokai Mátyást Juhász Tibor kérdezi.
    Csütörtökön Editio princess címmel kerekasztal-beszélgetés lesz Erős Kinga, Nagy Gabriella, Pataky Adrienn részvételével, velük Tóth-Czifra Júlia beszélget.


    Pénteken a kritikustusa keretében Codau Annamária, Radnai Dániel és Lapis József elemzi Tompa Andrea legújabb, Sokszor nem halunk meg című regényét Nagy Hilda moderálásával. A tábor harmadik estéjén Élt egyszer egy szakács címmel látványfőzés lesz, szombaton pedig – a PesText nemzetközi irodalmi és kulturális fesztivál programját követően –  felolvasnak a műhelyek tagjai.

MTI

Még szintén érdekelheti...