Kultúra

Ma indul a XXIX. Váci Világi Vigalom!

1993-ban indult útjára az első Váci Világi Vigalom, amely azóta a Dunakanyar egyik legimpozánsabb nyári eseményévé nőtte ki magát. Az elmúlt évek kényszerű hallgatása után tavaly hatalmas sikerrel robbant be ismét a három napos programsorozat.

Két nyitó esemény csalogatja a közönséget: a péntek délutáni zenés, táncos főtéri forgatag, valamint a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar közös hangversenye. A három nap zenei fellépői között megtalálható: TNT, Hooligans, Valmar, Söndörgő, Budapest Bár, Kiscsillag, PASO, DJ Dominique, Latte Maffiato, Kovács Áron & Dj Kényelmes.

A helyi zenekarok tovább színesítik a kínálatot.

Egy fesztivál fontos szereplői a családok, a gyermekek. Nekik is számos elfoglaltságot kínál a vigalom: lesz bábjáték, koncert, kézműveskedés, játszóház, gladiátor és kutyás bemutató. A Mare Temporis Egyesület jóvoltából betekintést nyerhetnek a barokk kor viseletébe, illemszabályaiba.

A templomi helyszínek különleges atmoszférát teremtenek a komolyzenei koncerteknek. A fesztivál vendége lesz László Attila énekes, a Szent Cecília kórus, dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész, a Vox Humana Énekkar és Szászvárosi Sándor viola da gamba művész.

A városban található kiállítóhelyek színes, változatos tárlatokat sorakoztatnak fel: tárt kapukkal várja a látogatókat a Sajdik Gyűjtemény, a Tragor Ignác Múzeum, a Madách Imre Művelődési Központ és számos magángaléria is. Kiemelkedik közülük a főtéren található Elefántos Ház, ahol „Mindig nyíló virágok” címmel Zsolnay Vilmos lányainak néprajzi öröksége tekinthető meg.

A kísérőprogramok keretében az érdeklődők végigsétálhatnak a kézművesek utcáján, mesterek fortélyait leshetik meg, finom ételeket, hűsítő italokat fogyaszthatnak a vendéglátósok során egészen a gasztroudvarig.

A fergeteges hangulat tehát garantált!

(Képgalériánk a tavalyi eseménysorozat pillanatait elevenítik fel.)

Még szintén érdekelheti...