aktuális

Dunakeszi: megkezdődött az intézmények nyári felújítása

Közel másfél évtizede a nagy nyári vakáció idején végzik el az intézményi felújításokat a városban. Idén 71 tétel szerepel a gondosan kidolgozott felújítási tervben, melyben az egyszerűbb bejáratiajtó-cserétől kezdve a fűtési rendszer korszerűsítésén, a kazánjavításon, szivattyúcserén át az akadálymentes feljáró burkolatcseréjéig, a tűzfal vakolásáig bezárólag számos műszaki feladat megoldása szerepel.

-Tizenhárom éve, amióta polgármester lehetek, ez a rendszer működik, nyáron végezzük az előre megtervezett felújításokat. Úgy látjuk, bevált. Minden évben tervezetten, ütemezetten hajtjuk végre a dunakeszi intézmények felújítását – jelentette ki Dióssi Csaba polgármester a dunakeszipost.hu megkeresésére válaszolva, aki hozzátette: – Ez az ideális időszak erre, hiszen a legtöbb épületben nyári szünetet tartanak, így nagyobb kellemetlenség nélkül tudjuk elvégezni a munkákat. Persze, ha van halaszthatatlan munka, akkor azt év közben is igyekszünk megoldani.

A városvezető elmondta: szakmai elvek szerint döntenek a felújítási munkákról. – Az intézményvezetők jelzései alapján, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai mérik fel, hogy hol, mire van szükség, melyek megoldását az önkormányzati cég vagyongazdálkodási vezetője, Turányi Balázs koordinál, irányít.

Dióssi Csaba azt is elmondta, hogy a bekért árajánlatok birtokában többkörös egyeztetések, helyszíni bejárások után döntik el, melyek azok a felújítások, amiket idén, vagy adott esetben jövőre tudnak elvégezni. – Az által, hogy ilyen tervezetten, az évek alatt kialakult szisztéma szerint végezzük a felújításokat, pénzt tudunk megtakarítani, és a vezetők is számíthatnak rá, hogy sorra kerül az ő intézményük is. A jóváhagyott terv ismeretében kijelenthetem, hogy szinte minden intézményben lesz valamilyen felújítás. Értelemszerűen a régebbi épületekben nagyobb szükség van az ilyen jellegű munkákra, például egy nyílászáró cserére, de említhetem a tisztasági festést is. Az idei felújítási tervben 71 tétel szerepel, mellyel az intézményben dolgozók, vagy oda járó felnőttek, gyerekek mindennapjait tesszük komfortosabbá – emelte ki Dióssi Csaba polgármester.

Az intézmények nyári felújításai között szerepel – többek között – a városi bölcsődékben, óvodákban, a városi könyvtárban, a művelődési központban, a helytörténeti gyűjtemény épületében, a polgármesteri hivatalban, a sporttelepeken, a kajak bázison, a repülőtéri hangárban, a balatonakarattyai városi üdülőben kivitelezett munkálatok listája.

 (B. Szentmártoni)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...