fejlesztés

A helyi gazdálkodók munkáját is segíti a Szobon átadott külterületi út 

Rétvári Bence a Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselője egy rövid videót tett közzé Facebook oldalán vasárnap, melyben arról számol be, hogy Szobon több belterületi út felújítását követően a helyi gazdálkodók munkáját is segítve új külterületi utat adtak át.

Elmondta, hogy a beruházás nagy részét a magyar állam adta, kisebb része uniós forrás volt. Arra is kitért, hogy az önkormányzat önrészét pedig egy helyi vállalkozó biztosította.

„Új külterületi utat tudtunk átadni itt Szobon. Nagyon fontos a helyi gazdaság élénkítése szempontjából, hogy a helyi gazdálkodók is minél könnyebben meg tudják közelíteni földjeiket, és fontos a helyi turizmus szempontjából is, hogy minél több útszakasz legyen járható. Ezért fontos, hogy a belterületi utak mellett, most már a külterületi utaknak a felújítására, megújítására is jelentős összeget tudunk fordítani. Itt a támogatás elsöprő többségét a magyar állam adta, egy kisebb részt adott az Európai Unió és egy helyi vállalkozó biztosította az önrészét az önkormányzatnak, így készült el költségkereten belül és a határidőt is több hónappal megelőzve ez az új külterületi út itt Szobon” – fogalmazott a videóban Rétvári Bence országgyűlési képviselő.


Forrás: 0627.hu

Még szintén érdekelheti...