fejlesztés

Dunakeszi: újabb közlekedési csomópontot fejlesztenek, ezúttal az SZTK mellett

Ahogy arról már a helyi médiumok többször írtak, a város keleti oldalán, a Kossuth Lajos út – Széchenyi utca kereszteződése rendkívül megnehezítette a közlekedők helyzetét, mivel a mellékutcákból csak hosszú percek után tudtak felhajtani Fót és az M0-ás körgyűrű felé vezető állami fenntartású Kossuth Lajos útra. A városi önkormányzat intenzív és rendkívül hatékony közbenjárásának eredményeként a múlt héten elkezdték kiépíteni a körforgalmi csomópontot. Dióssi Csaba polgármester péntek reggeli bejelentése alapján az SZTK mellett is elkezdődik egy körforgalom építése.

Mint azt a városvezető Facebook-oldalán írja: a szakorvosi rendelőintézet (SZTK) mellett két helyen is átalakul a közlekedés. Dióssi Csaba polgármester azt írja: “Körforgalom épül a Szent István út – Dr. Cseresznyés Ernő utca kereszteződésében, ezzel végleg felszámolhatjuk az eddigi elavult forgalomtechnikai megoldást. A Fő útról és az SZTK irányából pedig kiépítünk egy balra kanyarodó sávot.”

Dióssi Csaba szerint a beruházásnak köszönhetően nemcsak biztonságosabbá válik a csomópont, de a torlódások is mérséklődni fognak. A polgármester köszönetet mondott a körzet önkormányzati képviselőjének, Szabó Józsefnek a fejlesztés érdekében tett kitartó munkájáért!

„Köszönöm polgármester úrnak a támogatást, és mindenkinek, aki ezen a projekten dolgozott, igazi csapatmunka volt az előkészítés! A munkálatok idejére a lakosság türelmét kérem!” – ezt már Szabó József írja a polgármester posztjára reagálva.

Fotók forrása: Dióssi Csaba Facebook-oldala

Még szintén érdekelheti...