aktuális

Lassan apad a Duna Vácnál, Gödnél, Dunakeszinél és a Lánchídnál is  

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVI) mérései szerint elkezdett apadni a dunai árhullám, ám a Dunában továbbra sem lehet fürdeni, a folyó melletti szabad strandok – közvetlen vízparti szakaszait – sem látogathatják a strandolni vágyók.

Vácnál augusztus 8-án, 18:00 órakor 328 cm volt a Duna vízállasa, amely augusztus 12-én 00:00 órakor 297 cm-re, délelőtt 11:00 órára 290 cm-re apadt.

Gödnél ma reggel hét órakor 321 centimétert mértek az OVI szakemberei, ami 11:00 órára 317 cm-re csökkent.

Dunakeszinél is jól érzékelhetően csökkent a Duna vízállása, amely tegnap este még teljes mértékben elborította a vízparti kavicsos területet, ahol a napimádók kedvenc területén ezúttal a kacsák úszkáltak. A sétány, a játszótér és a büfék használhatóak, bár a Mi a kavics augusztus 15-ig zárva tart, mert mint a büfé bejáratánál kifüggesztett tájékoztatójukban és a Facebook-oldalukon írják: „A sok pozitív vendég visszajelzés miatt lehetőséget kaptunk az idei évben is, hogy a #szigetfestival éhes és a szaftos-füstös pulled porkra és társaira kiéhezett vendégsereg éhségét tompítsuk. Élünk a lehetőséggel és teljes erő- és testünk bedobásával egy hétre beköltözünk a szigetre, ezért 2023.08.09 – 2023.08.15. között ZÁRVA tartunk.”

Többen voltak, akik a stégeken napoztak, a gyerekek szüleik felügyelete mellett birtokba vették a játszóeszközöket, míg mások a szép környezetben pihentek a sétány melletti padokon, a hűs árnyakat adó fák árnyékában.

Az Országos Vízügyi Igazgatóság mérései szerint augusztus 12-én 00:00 órakor a budapesti Lánchídnál 315 centiméter volt a Duna vízállása, reggel 9 órára egy centivel magasabb, 316 cm-re emelkedett, míg délelőtt 11 órakor 314 centiméter volt, ami a lassú apadásra utal.    

V. I.
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...