aktuális

Városi ügyek a DunakesziApp-on

Dunakeszi Város Önkormányzata 2018-ban kifejlesztette a DunakesziApp applikációt, hogy a lakosság számára egyenes és rövid utat biztosítson a bejelentésekre és a tájékoztatásra. 5 év alatt több mint 21.000-re nőtt az alkalmazást felhasználóinak száma, ez csaknem a dunakesziek több mint felét jelenti. Ezen keresztül könnyen és gyorsan érhetők el többek között a friss hírek, a buszmenetrend és az egyre népszerűbb Dunakeszi Kártya.

Lakossági bejelentés, hibabejelentő

Ezek mellett az applikáció legfontosabb célja, hogy a lakosság a bürokrácia útvesztőit kikerülve egyszerűen és gyorsan léphessen kapcsolatba az önkormányzattal. Olyan bejelentő rendszer, amin keresztül a megoldásra váró feladat egyenesen az illetékeshez fut be. Informálható például az önkormányzat illegális szemétlerakásról, meghibásodott közvilágításról, eldugult csapadékcsatornáról, kidőlt oszlopról, leszakadt utcanév tábláról, viharkárról… egyszóval bármiről, ami közterületet érint. A pontos információk érdekében GPS-koordináták és fénykép is mellékelhető a bejelentéshez.

Ma már bevett szokás, ha bármi olyat észlelünk, ami másokat is érinthet, jószándékkal azonnal posztoljuk a Facebookon. Ez azonban lassítja és nehezíti a problémamegoldást.

Ha nem a jól bevált ügyfélszolgálati rendszeren keresztül érkezik a bejelentés, hanem más csatornán, olykor ugyanaz a téma akár több fórumon is, az fennakadást és leterheltséget eredményez. A lassítás mellett pedig a megoldás nyomon követhetősége és az elvégzett munka minőségének biztosítása is veszélybe kerül

– magyarázta Keller Anikó Lakosságszolgálati és Polgármesteri Kabinet vezető. Keller Anikó hozzátette, ezúton is kér mindenkit, hogy a bejelentés a DunakesziApp-on keresztül történjen a megoldásra váró ügy pontos megadásával, mert a mentési, hibaelhárítási sorban fennakadást okozhat, ha a feladat nincs jól meghatározva.

Az applikáción keresztül júliusban 170, augusztusban 285 bejelentés érkezett, ami az önkormányzattal való összes kapcsolatfelvétel 90%-a. Az applikáció letölthető okostelefonra és tabletre is, ezáltal helyből, kényelmesen intézkedhetünk, tehetünk a városunkért, közösségünkért.

Forrás: dunakeszi.hu

Még szintén érdekelheti...