aktuális

Ismét változik a forgalmi rend a gödi Duna úton zajló munkálatok miatt

Mutatjuk, hogyan változik a forgalmi rend a Gödi Duna úton zajló burkolatfelújítás, csapadékcsatorna-építés és hídépítés térségében.

Változik a forgalmi rend 2023. szeptember 4-e, hétfőtől a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti szakaszán zajló felújítási munkálatok kapcsán – közölte a pestmegye.hu. A Duna úton jelenleg érvényben lévő Pesti út és vasúti átkelő közötti útzárat hétfőtől a Honvéd sor és a vasúti átkelő közötti szakaszon feloldják, így módosul a térség forgalmi rendje is – írja a godihirnok.hu.

A vasúti átkelő megnyitásával egy időben terelőutat jelölnek ki a szakemberek: 

a Pesti út ismételten a Honvéd sor – Kolozsvári utca útvonalon keresztül lesz megközelíthető,

a Honvéd soron kétirányú forgalmi rend együttes bevezetésével. A kijelölt terelő útvonalon 

a korábban már bevezetett 3,5 tonnás súlykorlátozás érvényben marad,

ez alól kivételt csak a helyi járatok és a szemétszállító gépjárművek jelentenek.

Az új forgalmi rend bevezetésével egyidejűleg a Duna utat érintő VOLÁN járatok újra közlekednek a kizárólag számukra kijelölt terelőúton, a vasúti átkelő – Duna út- Madách utca- Kolozsvári utca útvonalon a Kolozsvári úton korábban kiépített ideiglenes buszmegállók érintésével.

Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki- és behajtás továbbra is biztosítva lesz.

A forgalom elől elzárt útszakasz módosításával összefüggésben a Szent Imre herceg utca, a Mária utca, Szeder utca, Rózsa utca, Rákóczi utca és a Bolla Árpád fasor továbbra is zsákutca marad a Duna út irányába.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

Még szintén érdekelheti...