Sződliget

8 részes kisfilmsorozattal készül Sződliget legaktívabb civil szervezete

A ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért civil közösség bejelentette, hogy nyolc részes kisfilmsorozatot készítenek Sződligetről. A település legaktívabb civil szervezete hozzátette, hogy bemutatják majd Sződliget történelmét, civiljeit, közösségeit, egyházait, nevezetességeit és még sok mást is.

Mint fogalmaznak:

Hasonló sorozat még sohasem készült Sződligetről, ezért nagy a felelősségünk is. Az előkészületi munkák már zajlanak, a forgatásokról fotókkal jelentkezünk majd, várhatóan decemberre fog összeállni a teljes 8 rész, terveink szerint ősz végén pedig érkezni fog az első előzetes is. Kövessék figyelemmel a készülő Sződliget történeti kisfilmsorozatot!

A civil szervezet nagyon sok programot szervez a településen. Legutóbb nagy sikerrel, több száz érdeklődővel zajlott a Sződligeti Operagála. Idén először a Sződligeti Napok Programsorozat keretében kulturális programokkal várták az érdeklődőket. De a nevükhöz fűződik a Három Királyok felvonulás, a Mindenszentek felvonulás. Szintén a Zöldliget szervezi a Csipkebogyó Táncházat, valamint a Szüreti Mulatságot is a településen.

Forrás: 0627.hu

Még szintén érdekelheti...